MuratEfendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayir hocam, olay adette degil ben imalatinida yaptirdigim urun var imalattan kaca ciktigini toptancinin kaca aldigini bile biliyorum yani ortada bir sey yanlis ama anlamiyorum
Reklam ve giriş amaçlı öyle satanlar olabiliyor. Ben o şekilde çok firma gördüm, hatta dediğiniz gibi maliyetini bildiğimiz ürünleri bedavaya geçtim zararına satıyorlardı. Fakat şöyle bir durum oluyor. Diyelim ki ürün maliyeti 100 TL, siz 170'e falan satıyorsunuz. Adam koyuyor 75 e, Trendyol kullanıcısı malum, 175 liralık ürün 75 e satılıyor diye doluşuyorlar, bununla birlikte bir sürü tıklanma, yorum, değerlendirme alıyorlar, 1.ay ve bazen 2.ay bu şekilde, ne kadar zarara girseler de bi nevi reklam bütçesi gibi düşünün. Ondan sonra fiyatı arttırıyorlar, diğer kullanıcılar 175 liralık ürüne o kadar yorum, değerlendirme geldiğini görünce güvenip almaya devam ediyor. Bunu bizzat yapan bir arkadaşım var bu arada, malesef işe yarıyor bu taktik. yaklaşık 20-30 tl ye mâl ettiği ürünü normal şartlarda en az 75 e falan satıyordu diğer sitelerde, Trendyola 19.99 ile girdi, birde ekstra yüzdelik indirimle 16 tl civarı bir fiyata düştü. O fiyattan sattı bir kaç hafta. Şimdi yanına yardımcı falan almak durumunda kaldı siparişlere yetişemediği için. "Fake it until you make it" gibi düşünebiliriz.