SEOBuyuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim yakınım 2. doz aşıdan sonra corona oldu. bu arada çocuklara aşı yapmayı uygun bulmuyorum, çocuklara zaten korona bulaşmıyor ki bulaşsa bile hemen atlatıyorlar. maske bile takmamalılar asında sebebi ise korona çocuklara zarar vermiyor. maske havanızı dışarı çıkarır ama içeri sokmaz, çocuklar takmasa sıkıntıda olmaz. neyse bu konuyu geçelim. Çocuklarınızı manipüle mi ettiniz yoksa kendi istekleri ile mi oldular? ayrıca biontech olan yakınım var evet hiçbirşey olmadı ama biontechde mrna var ve Burada genetik malzemenin nakli söz konusudur. .
Gülüp geçip cevap vermeyecektim aslında ama halk sağlığını tehdit edici yanlış bilgiler veriyorsunuz. DNA degistirici madde filan yok aşıda nereden çıkarıyorsunuz böyle saçmalıkları? Herkes ortaya bir şey atıp araştırın görürsünüz diye bir argüman sunuyor bir de üstüne. Ben araştırdım goremedim böyle bir şey. Sizin araştırma sonucunda bulduklarınizin linkini paylaşırsanız memnuniyetle bakarım ama lütfen sosyal medyadaki sarı çizmeli Mehmet Ağa'nın söylediği lafın ya da gazetedeki haberin ekran görüntüsünü atmayın boşuna. Bilimsel bir yayında DNA degistirici madde ile ilgili bilgi varsa yollayın biz de öğrenelim.

Çocuklarda covidin seyrine gelince söylediğiniz belirli bir ölçüde doğru. Çocuğun yaşı küçüldükçe (0-1 yaş arası hariç) hastalığı ağır geçirme riski de aynı oranda azalıyor ve risk genel olarak düşük sayilabilir ama korona çocuklara zarar vermiyor şeklinde kesin ve net bir ifade çok tehlikeli. 8 yaşındaki oğulları Toprak'ı covid sonrasi Misc e bağlı kaybeden doktor ebeveynlere anlatmaya çalışın bu fikrinizi. Bahsettiğim Toprak kardesimiz ise covide bağlı sebeplerden hayatını kaybeden onlarca çocuktan adini bildiğimiz bir tanesi. ABDde bu rakamlar çok daha yüksek.. Yineliyorum ki istatistiksel olarak risk çok yüksek değil bunu kabul ediyorum ama çocuğumun bir istatistik parçası olabilme riskini almak istemiyorum. Üstelik ölümcül seyretmese dahi bırakabilecegi bir sekelden de oldukça endişe ediyorum. Yayınları takip ediyorum. Nüfusa oranla sayısı az da olsa covide bağlı çocuk ölümü var ama aşıya bağlı şimdilik yok. İki riski karşılaştırdığımda aşı riski daha alınabilir geliyor. Bu açıklamaları aşının içinde DNA degistirici madde olduğuna inananlar için değil aslında daha ziyade yan etkilerden mütevellit tereddüt edenler için yazdım. Yoksa sizi ikna edebileceğimi sanmıyorum.

Son olarak da çocuklarımın kendi karar verme durumu ya da manipüle edilmis olmaları konusu ile ilgili çok ciddi saçmalamışsiniz. Kendi yazdiginizi bir daha okuyun soru size saçma gelmiyorsa bir kere daha okuyun lütfen. Çocuklarım henüz asi olmadı ama zamanı geldiğinde tabi ki karar onların olmayacak. Manipüle ne demek biliyor musunuz ondan da emin olamadım ama aşı olunacağı zaman da onları manipüle filan etmeyeceğim çünkü doğrudan onların adlarına ben karar verecegim. Karar doğrudur yanlıştır tartışılabilir belki ama henüz ıspanak ile cheetos arasında doğru ve sağlıklı kararı veremeyen yaş ve bilincteki çocuklara aşı kararı mi verdirtecegiz? Onlara bıraksam BCG aşılarını da olmazlardi eminim...