eşim ve ben 3 er doz Biontech olduk.
Aile büyüklerimiz annem başta olmak üzere 2 sinovac + 2 biontech oldular. Anneme 3. doz biontech hakkı verilir verilmez hemen yaptıracağız. Geniş ailemizdeki 12 yaş üstü her birey 2 doz biontech aşılı. 12 yaş altı 2 çocuğum var. Hak sağlanır sağlanmaz, önerilen doz olan 1/3 şeklinde yaparlarsa Türkiye'de, onlara da yaptırtacağım.

Bu kadar insan arasında, çok nadir yan etkilerden birini yaşayan bir tek 3. dozdan 4 gün sonra ben varım. Transient İskemik Atak teşhisini koyduları ciddi bir yan etki yaşadım ama çok şükür şimdilik geçti lakin yan etki dediğime de bakmayın, aşıya bağlı olup olmadığı bile belli değil. Birden çok doktor gördüm bu süreçte ve bazı doktorlar alakası yok derken, bazıları altta yatan ve bilmediğiniz sorununuzu tetiklemiş olabilir mümkündür dedi ancak aynı sorun Covid e bağlı olarak da gelişebilirdi hatta çok daha ağır ve kalıcı bir tablo ile karşılaşabilirdik. Dolayısıyla kar-zarar hesabı yapıldığında, yaşadığım şeye rağmen, aşı ile ilgili olsa dahi pişman değilim ancak bilhassa çocuklarımı aşılattığımda ve aile büyüklerimize 3. doz Biontech hakkı verildiğinde, aşıdan sonraki 1 hafta 10 günlük süreçte her birini yakından gözlemlemeyi düşünüyorum.

Aşıdan sonra şu olmuş bu olmuş diye ortalıkta dolaşan laflara, aylar boyunca, dünyada her gün her an her dakika birilerine bir şeyler oluyor, milyarlarca insan aşı olduğu için de denk gelme olasılığı elbette var diye bir savunma yaptıktan sonra, kendi başıma geldiğinde şayet bunu aşıya bağlayacak olursam iki yüzlülük etmiş olurum o yüzden kendimi rasyonel düşünmeye davet ediyorum ama diğer yandan da çok nadir de olsa kısa dönemde çeşitli yan etkileri olabilme riskini de farkında olmak ve erken dönemde gözü açık olmak da kötü bir fikir değil ancak kimde nasıl seyredeceği belli olmayan ve milyonlarca insanın kaybına yol açan bir virüs salgınında iyi yönde etkili olduğu defalarca kez kanıtlanan bir aşıyı olmamak için bahane de değil.

Bu arada iskemik atak geçirmek için oldukça fazla risk faktörüne sahibim maalesef yaşıma rağmen. 37 yaşındayım henüz ancak uzun yıllardır ağır bir sigara bağımlısıyım, hareketsiz bir yaşamım var, çok iyi beslendiğimi söylemeyemem ve pıhtıyı tetiklediği bilim dünyası tarafından kabul gören bir doğum kontrol yöntemi kullanıyorum yien uzun yıllardır. Kısacası yüzlerce bilim insanının üstünde senelerdir derinlemesine çalışma yaparak önerdikleri aşı yerine, kendi tercihlerimi suçlamayı ve gözden geçirmeyi daha uygun buluyorum ama yine de hikayenin tamamı bu şekilde.

Bu arada çevremde 100'lerce aşılı insandan tek bir tanesinde bile bu ya da buna benzer ağırlıkta bir yan etki görmedim duymadım. 2-3 kişi dışında Covid olan da olmadı ya da en azından oldularsa bile haberleri olmadı.