ahmetyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almışsan kullan hocam, her şeye laf edenler var. Almamış olsaydın Macbook alman daha iyi olurdu derdim, oyun oynanmadığı sürece Mac alınmalı diye düşünüyorum. Ama aldın, naptın öyle şey mi olur vs. demenin anlamı yok Yazılım için kullananlar da var çevremde gayet memnun kullanıyorlar.
ahturkoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 1.5 sene önce aldım pişmanım. Daha az özellikleri olan bilindik kaliteli bir marka tercih etmeni tavsiye ederim. Yazılım yapmak için Lenovo Thinkpad Carbon serisi veya Mac alırdım ben.

Çin malı ve full+full donanımlı teknolojileri olan bir araba hayal et Birde o özelliklerin yarısı olan bir Audi hayat et. O özellikleri koyarken kaliteden ödün vermiş malzeme kalitesini hiçe saymış ergonomisi sıfır, her gün verdiğin paraya pişman olacağın keşke almasaydım diyeceğin konforu ve yalıtımı olmayan ama geri görüş kamerası park sensörü adaptif hız sabitleyicisi dokunmatik ekranı olan bir çin malı araba

Ben Monster firmasının hitap ettiği kesimde olmadığım için aldığıma pişmanım. Monster firması oyun oynamak isteyen bireylerin kulaklık takıp bütün oyunları oynayabileceği bir bilgisayar yaptığını düşünüyorum. Kulaklık takmak önemli

Yıllar sonra bir bilgisayara (2020 Mayıs) 17K para verip bu kadar pişman olacağımı düşünmemiştim. Geri iade edip etmemen sana kalmış bir durum. Adaptör ve şarj süresi en berbat olan durumu. Kapalıyken dahi şarjı boşalıyor.
Tonks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pekala alınır hocam ancak Monster mı alınır farklı bir laptop mu alınır veya MacBook mu alınır bu sizin, bilgisayarınızdan beklentilerinize göre değişir.
Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam boş insanlara takılma bu tipler her yerde işe otobüsle gidip egea alanlara laf atıyorlar teneke diye
tabii ki karşılaştırma her zaman yapılmalı ama doğru bir şekilde
ishana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alınmış alınmıştır. kullanmana bak. ilerde ne tür yazılımlar geliştireceğin belli olmaz. özellikle yapay zeka, yüz tanıma gibi iş ve işlemler için performanslı sistemler gerekiyor. Hayırlı olsun. Bu arada Mac 'de geliştireceğin yazılımı PC de hayli hayli yaparsın.
TayfunGuler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 senedir monster kullanarak yazılım geliştiriyorum. Yanı sıra Macbook pro da sahibiyim. Monster ı sabit bir bilgisayar gibi kullanıyorum. 16gb ram ve i5 benim ki. Çok fan sesi ve ağır olması, pilinin hemen bitmesi dışında sorun yaşamadım.
zeytin8899 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben bi dolu projeyi acer ile hazirladim
msidergi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne alaka diye sormak lazım o arkadaşlara, yazılım için işlemci, ssd ve ram özel mi üretiliyormuş?
banduman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amaç sadece yazılım ise macbook almanı öneririm
Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet normalde daha düşük bütçelerde Monster alınmaz.

Neden?
-Hava akışı kötü
-Kasa kalitesi kötü

Bunlardan dolayı ısınma yaşanıyor, çok çabuk klavye ve ekran paneli sorunu vs yaşanıyor genelde.

Lakin;
Sizin paylaştığınız model yeni kasa ve güncel versiyon. Donanımı dışında, bileşenleri de kaliteli. Aldığınız fiyat da fena değil, zira eşdeğer MSI gibi laptoplar 30-35k civarı şuan. Çoğu zaman Monster tavsiye etmem şahsen düşük bütçelerde, ama bu bütçede kaliteli bir laptop bu. Alınmaz diyen çevreniz ezbere konuşmuş biraz.

Gelelim kullanım amacınıza. Şayet oyun oynamayacaksanız Macbook tercihi -bence- daha doğru olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------

Hepinize zaman ayırıp yazdığınız değerli yorumlarınızdan ötürü teşekkür ederim güzel insanlar.
Sonuç olarak kanaatim şu oldu. Genelde yazılım üzerine kullanacağım ve oyun oynamayacağım için Macbook alsaydım daha iyi olabilirmiş evet ama bunu aldığıma da pişman olacağım bir durum olmayacak gibi duruyor. (ve genelde bana 15,6 bile küçük geliyor, biraz tercih meselesi sanırım 17,3 inç seviyorum laptoplarda, ve mac alsaydım 16 inç almak durumunda kalırdım bu da fiyat farkının acayip açılmasına sebep olurdu)
Cooper34 hocamın da dediği gibi eski pc ler ya da düşük bütçeler olsa belki daha da üzebilirdi beni bu durum ama en son çıkan ürünlerden olduğu için bazı konularda da iyileşme olacağını tahmin ediyorum.
Artık bundan sonra tecrübe edinip benden sonrakilere aktarım yapma zamanı..
herkese iyi forumlar iyi geceler diliyorum, tekrar teşekkürler..