cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de vergimi veriyorum ama bu kadar vergiden sonra 8.5 TL dolar kuru geliri ile kapattığım ayın ödemesinde dolar 13,5 oluyorsa bunun adı başka bir şey. %20 vergi, bağkur, stopaj ıvır zıvır veriyorum, %50'isi de enflasyon vergisinden daha ödeme almadan gidiyor. Biz parayı kolay mı kazanıyoruz?
Eğer bu sitenin ödemesini yurtdışından ödeme ile almış olsaydım örnek 1000 dolar hakkımla yurdışı gösterimlerle kazandığım param hesabımda aynı şekilde duruyor olacaktı. Türkiye'den aldım daha vergisini bile vermeden 22-25 günde 629 dolara düştü. Aldığım para da, zararım da gerçekte bundan çok fazla. Ben niye alın terimi, emeğimi bana zerre katkısı olmayanların fantezileri yüzünden heba edeyim ki?
Söylediğinizin bu konuyla alakası yok. Ne yaparsanız yapın hiçbir ülke vergiyi kaçırmanıza izin vermez ki benim anlattığım şey bu siz kazandığım paranın yarısı vergiye gidiyor ödemeyeyim diyorsunuz? Diğerleri öderken sizin ödememenizi doğru kılmaz.
Dolar kuru yüzünden sıkıntı yaşıyorsanız biriktirdiğiniz parayla başka ülke de vatandaşlık almaya uğraşın. Ben öyle yapıyorum ve artık tr içi banka hesaplarımda para tutmuyorum. Lakin Almanya da bile Türkiye den daha fazla vergi ödediğimizi söyleyebilirim.
Söylediğiniz şey ülkede sadece vergiyle yaşanan bir sorun değil. Bu konuda sıkıntı ediyorsanız paranızı dövizde tutun.