KProgramlama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Firebase ücretsiz bir servis değildir. Ücretsiz kullanım kotası vardır ve düşük bir kotadır. Örneğin Realtime database aylık 10gb indirme vermektedir.
Firebasenin bir çok yönden faydası vardır. Fiyatları diğer yönetim sistemlerine göre uygundur ve Google güvencesindesiniz. Tarafınızca güvenlik kuralları doğru yapıldığı taktirde çok güvenilirdir. Kullanımı ortalama şeylerde kolaydır.

Firebasenin eksisi:
Zaman zaman servisler kapanabiliyor veya yavaşlatılıyor.
İstediğiniz her işlemi yapamayabilirsiniz, her query çalıştırılamıyor. (tamamen kontrolün elinizde olmaması büyük bir eksidir)
Güvenlik kurallarını iyice araştırıp düzenlemezseniz, hack ihtimali çok yüksektir. (bir çok kişi default ayarlarında kullanıyor bu yüzden bunu belirtiyorum.)
Firebase konusunda uzman bulmanız zordur. (Yaklaşık 5 senedir firebase ile çalışıyorum ve uzmanını bulmak gerçekten zordur. Basit fonksiyonlar için sıkıntı yok ama karmaşık işlemlerde kaynağın yetersiz olduğunu düşünüyorum)

Ben Firebase uygulamasına güveniyorum ve her alanda kullanıyorum. Fakat yüklü indirmelerin yapılacağı alanlarda kullanmamayı tercih ediyorum çünkü ücretsiz kotayı aştıktan sonra her kullanıcı masraflı olmaya başlıyor.
Yönetim paneli olarak kullanmak iyidir fakat eksi yönleri konusunda kendinizde araştırmalar yapmalısınız.

İyi forumlar.
Çok teşekkürler üstad