İnsanların eğilimleri bir şekilde veriye dökülmüş ve analizler türetilmiş. Birileri panik yapıyor korkuyor, birileri umutlanıyor, kimileri gelecek için ufak ufak topluyor vs. Bunları yapanlar insanlar ve alım satım tercihlerini bulunmuş oldukları sosyo-ekonomik çevre unsuruna göre yapıyorlardı, analizlere göre değil. Bunların arasında analiz yapan kesim azınlıktaydı ve bu veriler ile oluşturulan analizlerde başarı sağlayabiliyorlardı.
Teknik analiz esasında istatistiktir. Eskiden işe yaradığına inanıyorum. Fakat toplanılan veriler artık sağlıklı değil. Çünkü içerisinde insan yerine büyük çoğunlukla robotlar, yazılımlar var. Bunlarda eğilim, sapma, panik gibi şeyler yok. Gayet rasyonel çalışıyorlar. Geriye kalanlar da yanlış verilerden oluşmuş analizlere güvenmeyi tercih ediyor. Bir çok şeyin yenilenmesi gerekli, şahsi düşüncemi paylaşmak istedim.
Asıl günümüzde daha sağlıklı çalışıyor. Artık çoğunluk teknik analiz biliyor, Adam trend çizgisini çekip bekliyor, kırıldığında alırım diyor, o da öyle diyor, o da öyle diyor. Ee sonra ne oluyor kırılım gerçekleştiği an tüm teknikçiler hooop tahtaya giriş yapıyor. Tahtaya anlık olarak hacim geldiği için beklediğin trend kırılımı veya formasyon aslında doğru bir şekilde çalışıyor. Tabi ki %100 böyle olmuyor, büyük paralar oyunlar vs. dönüyor ama genel olarak şu çektiğin çizgilerin sana para kazandırmaması neredeyse İMKANSIZ