Amerkiya ya gitmek istiyorum. Kalıcı değilim orda girsem yeterli oraya vize süresi kadar. Nasıl en kolay şekilde gidebilirim?
Şuanda en hızlı çözüm dil okulu, turist vizeleri askıda çok zori şansın varsa oda. Ama sana etkili yöntem diyebilirim bu yıl yapılırsa 28 ağustos - 5 eylül arası nevadada burning man festivaline bilet alacaksın ve uçak bileti, konaklama vs halledeceksin ondan sonra bunların evraklarıyla başvuracaksın. Ben seneler önce ilk giderken böyle gittim ve hala işliyor. Onun harici dil okulu seçeceksin ama kendin bulacaksın. Aracı kurum olmazsa şayet kendin araştırıp evrakları aracısın halledersen +1 hanene eklenir. Şans bu tabiki ama genelde ülkemizdeki dil okuluyla gidip kalan çok olduğu için şahsen kendisi bu işlerle uğraşanlara daha bi + gözle bakıyorlar.
Kalacağın süre boyunca masraflarının banka hesabında olması şart, net konuşman lazım + orada eş dost yakın vs varmı soruları geldiğinde yok diyeceksin, geri döneceğine ikna olmalılar. Turist alırsan vize türü olarak 5 - 10 sene veriliyordu en son girişten itibaren max 180 gün kalabiliyorsun tek seferde sonra giriş çıkış yapman lazım ülkeye, banka hesabında para yoksa incelemede sorulur sana 180 gündür buradasın paranda yok nasıl hayatta kalıp geçiniyorsun geziyorsun kaçakmı çalışıyorsun diye.. Youtuber çocuklara özenip herkes gitmek istiyor ama iyi düşünüp taşınman lazım. Benim oturma iznim var ama alana kadar canım çıktı şimdi kafam rahat, gideceklere herzaman diyorum ciddi anlamda parasal olarak eliniz bol gidin. Yok uber yaparım saati şukadardan çalışırım vs ile olmuyor, çok sıkıntı çekiyorsunuz, oradaki Türklerede çok güvenmeyin nette gördüğünüz iyi niyetli kılığında olanlar orada yüzünüze bile bakmıyor çoğu. İyi düşün taşın, şehirden ziyade kıta değiştiriyorsun çok ayrı bir atmosfer, illa yurtdışı düşünüyorsan kanada öneririm oraya geçiş yapacam 2022 içerisinde toronto daha sağlıklı daha güzel daha huzurlu öneririm.
Asla okadar kolay değil herkes iltica ediyor kabul edilmiyor. İlticanında türleri var hocam kafana göre ben gidip iltica ediyorum diyemiyorsun.
Kanadaya iltica yöntemi var onu açıkça yazamam burada etik olmaz onunla giden çok oluyor. Onun harici abd özellikle iltica çok zor, kabul edilirsen Türk vatandaşlığından feragat edip en az 5 sene vatansız olarak abd topraklarındasın bunuda göze alması lazım karşı kişinin. Başına bişey gelirse ölümü göze alman lazım çünkü ülkene dönemezsin.