Merhaba.
combiler konusunda uzmanim yalniz bu isi Turkiyede degil Ingilterede yapiyorum, dolayisi ile yazacaklarimda ingilizce terimler olacak cunku hic bir parcanin turkce ismini bilmiyoum, asagadida olasi sebebleri siralayacagim,
1. Diverter Valve bozulmustur, Yukarida bir arkadas 3 yonlu vana demis ayni seyden soz ediyor olabiliriz ve bana gore en buyuk supheli diverter valve.
cozumu: yeni bir diverter valve alin, combi altinda ana su vanasini kapatin yeni contalar kullanarak yenisi ile degistirin.
2. Hot water sensor yani sicak su sensoru gitmis olabilir, yine ana suyu kapatarak kendinizde degistirebilirsiniz.
3. Domestic heat exchanger block olmus olabilir, sokup kimyasal ile temizleyip tekrar takmak gerekir, bu sorunda genelde su bir sicak bir soguk sekilde akar.
4. Diverter valve activator, kendiniz saniler icinde degistirebilirsiniz.
Sahsi fikrim 1 veya 2 bunlardan biri olma ihtimali cok yuksek, uzman birini cagirmaniz yarariniza olabilir, sorunu kendiniz hal etmek isteseniz, combiye giden elektrigi kestiginizden, ana su girisini kapattiginizdan ve son olarak sistemdeki basinci aldiginizdan emin olun, aksi takdirde elektrik carpmasi sonucu kendinize su akintisi sonucu da evinize zarar verme ihtimaliniz var.
Değerli cevabınız için teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım, sizden önce bir tavsiyeyle altta verdiğim linkteki parçayı aldım yarın geliyor, deneyip görüşümü belirtirim. Eğer olmazsa diverter valve denen 3 yönlü vanayı değiştireceğim. Zaten yeterince oksitlenmiş, onunda sıkıntı yapma ihtimali var çünkü basınç 15-20 günde bir düşüyor. Alttan su vererek basıncı manuel olarak ekliyordu. Eğer aşağıdaki parça olmazsa vanayı değiştireceğim.
https://urun.n11.com/yedek-parca/bay...rli-P377194042