Hocam bu genellemelerinizin çoğuna katılmıyorum. Sanırım siz hep alt kümede rekabete girdiniz. Bunların hepsi alt küme rekabeti. Bunlar için de seo denebilir. ama bunların içinde domain ve sayfa otoritesi yok. +60 +70 gerçek otoriter projelerden bahsediyorum. SDN, babymall gibi projelerde işleri böyle yürütüyoruz. buradaki arkadaşlar marka olmak istediğinde ne yapacağız peki? hacklinkten mi bahsedeceğiz? Kusura bakmayın ama bunları deneyip de yıllardır önümüze geçemeyen onlarca proje var. Satışını yaptığım projeler halen kategorilerinde lider konumunda. Sizin söyledikleriniz stajyer boyutunda gerçekler. Bana konuda yanlış olanları söyleyin. Mesela bütçesi olmayan birine seo önerisi olmadığı için yanlış olduğunu mu düşünüyorsunuz? Onun hakkında da siz konu açın. Deyin ki: "arkadaşlar parası olmayana göre, sunucu olmadan, iyi yazılım olmadan, arayüz çizmeden şöyle şöyle seo yapılır". ben de girip istifade edeyim. 2 tane seo maddesi var demişsiniz bu ikisinin dışında pek çok tek sayfa proje var. algoritmaları manipüle etmeden içerik sunmadan kendi anahtar kelimesinde ilk sırada çıkan binlerce site var. bunun gibi pek çok örnek verilebilir. sizin verdiğiniz yanıtta da onlarca hata var. 1. yoldan gitsin demedim. öyle bir ifade yer almıyor. doğru olduğunu düşündüğüm bir yol önerdim. isteyen forumdan 100 liraya 500 tane doğal kalıcı backlink de satın alabilir.
"Hepsinden de önemlisi herkesin markalaşmak, büyük proje olmak, startup haline gelmek gibi bir hedefi yok." peki olanlar ne yapacak? siz olmayanlara özel konu açın, diğerleri için ben yönlendirme yapayım.
"Birilerinin 3 yılda özgün içerik, hızlı sunucu, yüksek ziyaretçi memnuniyeti ile elde ettiği sıralamayı başka biri 3 haftada hacklink ile elinden alabilir." benim projelerimde nedense bu arkadaşlar başarılı olamıyor. o yolları çoktan geçmiş, artık kurumsal düzeyde işler yapan bir ekibiniz olunca bunu yapanlarla pek sorununuz olmuyor. onların sizinle sorunu oluyor.
"Adam işportacı. Bir site ile sizin önünüze geçer. O site banlanırsa başka site ile önünüze geçmesi yine 3 hafta sürer." 2 tane görev aldığımız proje ismi verdim. ikisinin önüne bu yöntemler ile 3 hafta içerisinde geçerseniz, eğer iş arıyor iseniz görüşelim. açık bir iş fırsatı. yıllardır deneyenler oldu. fakat sonuç ortada.
"Yani o ucuz backlink paketlerini alıp 100 liralık domain, 100 liralık hosting, 100 liralık backlink ile wordpress sitesine yazdıkları makaleler ile adsense den para kazanmaya çalışan adamlar zaten işportacı." bu kısma yorum yapmayacağım, kısa ve öz katılmıyorum. bu gibi projeler için düzgün seo yapın, her yerden link almayın, domaini banlatmayın ki sattığınız kişi üzülmesin. sizden sonra o domaini alan kişi üzülmesin. yönlendirmem bu şekildeydi. burayı kaçırmış olmalısınız.
"Yani para kazanmak için ve başarılı olmak için her zaman herşeyin en iyisini, en idealini, en kalitelisini yapmak gerekmiyor." ben iyi olana yönlendirdim. siz manipülatif olana, spame bota yönlendirebilirsiniz. bu sizin tercihiniz.
"Buradaki sorun forumda üye sayısının hızlı artışı ile yaptığı işin felsefesini bilmeyen çok adam ortaya çıkması.
Manipülasyonun nasıl yapılacağını ve risklerinin ne olduğunu bilmeden manipülasyon yapmaya kalkan insanlar hüsrana uğruyor." bundan kaçınmaları için açtım konuyu. Söylediğiniz şey aynı ise neden bu üslup ile yazdıklarımı yargılıyorsunuz? Okursanız zaten ben bundan bahsediyorum.
"Ama manipülasyon yapılması gereken yerde kalite ile manipülasyonun önüne geçemezsiniz." yukarıda belirttiğim gibi, diğer tarafa geçip oradan bakmadığınızı zannediyorum. Buradan işler o şekilde yürümüyor. 3 hafta içinde bahsettiğim iki projeden herhangi birini geçebileceğinizi zannediyorsanız 3 haftanızı bu işe ayırın. Ekipte sizi de görmek isteyeceklerdir.
Trendyol, n11, Tsoft gibi firmalarda bu konularla ilgili uzun soluklu çalışmalarım oldu. Benden hacklink önermemi bekleyemezsiniz. En azından ben bunları bu şekillerde yapmadım. 3 haftada yanıp 2 ayda sönen projelerden ziyade arkadaşları bu tür işlere yönlendirmek istememin neresi yanlış geldi size bilmiyorum ama. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
Ben senin gibi şu bütçeli işte çalıştım bu bütçeli işte çalıştım diye söze girmediğim için sen beni alt lig oyuncusu olarak görmeye devam et.
Bir konu açıyorsun ve söylediklerine muhalefet gelince sanki SDN'i sen kurmuşsun, çalıştığın projeler başarılarını sana borçluymuş gibi tavırlar sergiliyorsun.
Hayatta başarının tek bir yolu yoktur.
Sen kendi yolundan başka bir başarı şeklinin olmayacağını iddia ediyorsun.
Ben eticaret yapıyorum, bir çok ürünümde n11, trendyol, hepsiburada ile rekabet ediyorum.
Hem de senin gibi kurumsallaşmadan tek tabanca şekilde yapıyorum ve senin saydığın hanelerde ciroları tek başıma yapıyorum.
3 haftada hacklink ile geçilecek şey bir projenin kendisi değil para kazandıran herhangi bir kelimede o projenin arama sonucu sıralamasının önüne geçmektir.
Önüne geçtiği anda da para kazanmaya başlar.
Birileri kaliteli içerik üreterek, sürdürülebilir şekilde, markalaşarak büyüyerek para kazanır.
Birileri de işportacı gibi kaçak şekilde işlek bir caddeye tezgah açıp zabıtadan kaçarak para kazanır.
Sen işportacılık yapmaya çalışan insanlara diyorsun ki franchising yaparsanız başarılı olursunuz.
Adamın franchising yapacak bütçesi vizyonu uzmanlığı olsa zaten işportacılık yapmaz.
Senin yaptığın mahalle pazarına tezgah açan pazarcılara müşteri memnuniyetine önem verip, tedarik zincirlerini genişletip, pazar payını büyüterek holdingleşebileceklerini anlatmak.
Bu forumda backlink paketi alan, site hızlandırma çalışması yaptıran, adsense den para kazanmak için tırmalayan adamlara SDN'yi mi hedef göstereceksin?
Yetmezse üzerine 3 ajans aboneliği alıp onlarca da editör istihdam edip hürriyeti rakip olarak hedeflesinler.
100-200 liralık backlink peşinde koşan, wordpress hızlandıracak bilgisi olmadığı için para ile hizmet alan insanlara ne önerdiğinin farkında mısın?
Bu adamlara önerebileceğin şey o 100-200 liralık backlink paketini nasıl verimli kullanabilecekleri olur en fazla.
Çünkü bu adamın bir siteye bir kaç sene ve onbinlerce lira harcayacak sabrı yok.
Adam bu ay 200 lira backlink harcaması yapıp bir sonraki ay adsense den 500 lira ödeme almak istiyor.
Bu adama söylenecek şey bu 200 backlinki ana sitenin ana sayfasına aynı keyword ile almak yerine şöyle bir network üzerinden şöyle bir anahtar kelime çeşitlendirmesi ile organize edersen siten zarar görmeden manipülasyon yapmış olursun demek.
Yoksa yeterli bütçesi olan 200 liralık backlink paketi yerine bir ajanstan 20 bin liralık seo hizmeti alır.
Bu söylediğiklerin bu forumda 1 hafta içind ev kiramı ödemem lazım nasıl 1000 lira kazanırım diye takılan adama çok iyi ingilizce ve react native, node.js, php, sql öğren 5 sene içinde kendi evini alırsın demek gibi bir öneri.
Teoride doğru, söylerken kulağa hoş geliyor ama pratikte yapılması mümkün olmayan katlanılması sabredilmesi mümkün olmayan bir öneri.
Söylediklerin çok güzel öneriler ama 200 liralık backlink paketi 100 liralık wordpress hızlandırma peşinde koşan insanlar için komik oluyor.
Adam tek başına bir blog yönetip rewrite makale yazarak sıralamada yer edinerek adsense den para kazanmaya çalışıyor.
Sen bu adamlara SDN'nin iş üretim süreçlerini öneriyorsun.
Eğer markalaşacak vizyonu ve bütçesi olanların da bu önerileri ihtiyaçları yok çünkü onlar zaten bir kaç yüz liralık backlink peşinde koşmak yerine seo konusunu işten anlayan bir uzmana devrederler.