Domain uzunluğu, domainin akılda kalıcılığı, domainin kayıt tarihleri, yaşı, otoritesi, ne kadar park edildiği bile seo için etken. seo domain seçiminden başlar.
Backlink seo için çok önemli bir yere sahip. tabii doğru kaynaklardan doğru şekilde alınır ise.
Site hızı seo için mükemmel etkiye sahip. hıza bakarak içerikten feragat etmek büyük hata.
tüm bunları gözetirken sitenin UI ve UX konusunda yeterli olmasına dikkat etmelisiniz. SEO = kullanıcı deneyimi.
özgün, kaliteli ve gerçekten hakkını veren içerikler seo kalitesinin önemli bir kısmı.
sunucu / host kalitesi önemli. sürekli down olan, geç yanıt veren bir hizmet seo için büyük zarar.
güncel olmak seo için önemli. seo, arama motoru optimizasyonu. arama motoru sürekli güncellenir. buna ayak uydurmak şart.
yazılım, son derece önemli bir seo etkeni. temiz kodlama, gereksiz fonksiyonları kaldırma, gereksiz eklenti ya da modülleri kaldırma, sunucuya yük oluşturmayacak esnek kütüphaneler kullanma vs. yazılım seo için çok önemli.
dijital pazarlama seo için oldukça önemli. markayı, projeyi tanıtmak için reklam bütçesi ayrılabilir. gelen bütçeyi iyi bir altyapıda iyi bir arayüzle ağırlamak gerekir. hız olmazsa olmazımızdı. kullanıcı teknolojiden, içerikten ve genel site deneyiminden memnun kalırsa arama motoru bunu anlar ve sizi ödüllendirir. seo genel olarak arama motoruna yağ yakmaktır. bunu yalakalık ile de yapabilirsiniz profesyonellikle de yapabilirsiniz. seçim kişiliğinize kalıyor.
seo hakkında pek çok rivayet var. örnekler sonsuza kadar gider. işin özü aslında yapılan işin hakkını vermekten geçiyor. sunucun kaliteli olmalı. domainin, yazılımın, görsellerin, grafiklerin, renklerin, tasarımın, yazılım ve sunucu performansın, içeriklerin vs kaliteli ise ziyaretçi seni zaten tutacak. arama motoru bunu anladığında ise seni ödüllendirecek. bunu ne kadar iyi yaparsan o kadar ödül alacaksın. sahip olduğumuz sıralamalar aslında bildiklerimiz ve uyguladıklarımız kadar. 10. sayfada mısın? o zaman bilgin bu kadar. bu demek değil ki oraya çakılıp kalacaksın. bu yüzden güncel olmak, sürekli araştırıp öğrenmek gerekiyor. her seo biliyorum diyenin arkasına gidip domain emanet etmeyin. google ban ya da adsense ban sizi bitirebilir. domain banlayacak kadar spam backlink çalışması yapan üyeler var forumda. bizzat şahit olduğum hizmetler. fakat her domaini banlamadıkları için, 6 aylık analiz yapılmadığı için herkesin içi rahat. bu hizmetleri gönül rahatlığı ile veriyorlar. backlink tek tek site seçerek uygun sayfadan uygun sayfaya uygun şekilde verilmeli.
özellikle yeni başlayanları avlıyorlar. avlayan olmasa yeni başlayanlar kendi bacağına sıkabiliyor. bundan bize ne diyebilir miyiz? diyemeyiz. yanlışı görüp düzeltmek gerekiyor. düşe kalka öğreneceğiniz bir şey değil seo. domain banlanır haberiniz bile olmaz aylarca akıntıya karşı kürek çekersiniz. baktınız proje tutmadı, açarsınız bir ilan bilmeyen birine satarsınız onu. o kişi de aylarca uğraşır başkasına satar. bugün neredeyse kimsenin huyu değil bir domainin ban kontrolünü yapmak. geçmişini araştırmak. araç alırken expertiz yapıyorsanız site alırken de yapmalısınız. bırakın siteyi, domain alırken domaine expertiz yapmalısınız.
seo uzmanı değilim. bir şeyin uzmanı değilim açıkçası. fakat pek çok yanlış pek çok kişi tarafından pek çok kere yapılıyor. ve görüp sessiz kalamıyorum. SEO adına yapılan tüm çalışmalarda daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Forumda satılan her backlink paketine atlamayın. Her reklam yerleşimi hizmetine atlamayın. Ben uzmanı olduğunu iddia edip 1 sayfaya 20 reklam koyanı gördüm ve binlerce ticareti olan üyeler. Doğal backlink satıyorum diye program ile binlerce yorum backlink gönderen üyeler var. Google'dan ceza aldığınızda binbir bahane ile sizi savuşturan bu üyeler, bu insanlar bu sektörün içinde bir yerlerde pusuda bekliyor. Bu yüzden bu konuda çalışma yapmak isteyen herkesi önce araştırmaya davet ediyorum. Forumda işini bilen birkaç üye var. Mutlaka ama mutlaka öncesinde bilene danışın. Konu açın. Tartışmalara göre karar verin. Burası forum. Konu açmak ve fikir alışverişinde bulunmak ayıp değil.
En değerli sermayemiz zaman. Boşa kürek çekerek zaman kaybetmeyi kimse istemez. Aylarca adsense onayı alamayan, onayı alsa günde 10 tl kazanamayan, bunları yapamadığı gibi internet alemini spam ile doldurup çöplüğe çeviren pek çok üye görüyorum. uzun vadede bunlar hepimize zarar veriyor. Yanlışlar ve doğrular olarak konuya ekleme yapabilirsiniz. Faydası olması dileği ile.
(Görsel semboliktir)