Hocalarım öncelikle şu anda çok yoğunum.
Günümün büyük çoğunluğunu İngilizce siteme ayırıyorum.
Siteye yeterli makale girişini + düzenlemeyi yaptım biraz yaşlanması için 1-2 ay bekleyeceğim.
Bu sürede boş kalmayı hiç mi hiç istemiyorum.
Editörlük falan güzel bir meslek ama hakkımın karşılığını aldığımı düşünmüyorum.
Yüksek kaliteli içerik yazabiliyorum yani rekabetin %30-60 aralığındaki pek çok anahtar kelimede iç linkleme dahi olmadan ilk sayfada sıralamaya girebiliyorum.
Genel alana hitap edecek bir site düşünüyorum ama siteyi açmadan aylar öncesinden makalelerimi, yol haritamı oluşturup öyle açmayı düşünüyorum.
Türkçe site sahiplerinde şu an durumlar nasıl acaba?
NOT: Eklentilerin Proları + host ve domain dışında hiç bir giderim olmayacak.
Günde 1 tane makale yazarım 2 ayda ortalama 40 civarında makale çıkartırım.
Makale başına aylık 1k civarı hit alabilsem ayda 30k hit elde edebilirim gibi.
Sizce deneyelim mi?
NOT: Makale alımı, editörlük vs şu anda yapmıyorum. Sadece zamanımı boşa harcamak istemiyorum.
Bana sorarsan Türkçe sitelerle hiç uğraşma derim.
5-6 sene önce finans bir bloğum vardı ve tık başı 50 tl aldığım oluyordu ve şu an aynı kelimelerde TBM 1 tllere düşmüş. Ekonomi o kadar kötü ki reklam verenler ve ayırdıkları bütçeler azaldı. Banka finans kredi bu durumda ise diğer sektörleri düşünemiyorum
Eğer illa yapacağım diyorsan ki zaten 40 makaleden bahsediyorsun yapabilirsin. Bence aynı zamanda bir takım denemelerde bulunabilirsin. Gtld bir domain yerine 1-2 dolar aralığında satılan farklı bir domain uzantısı al. Hem test etmiş olursun. Makale ve blog ile uyumlu bir tane alabilirsin. Neamcheap öneririm. Farklı şeyler denemek iyidir.
Pro eklentilere gelince hangi eklentinin prosunu almayı düşünüyorsun? Elementor pro almanı önermem çünkü sayfa hızının bitiriyor. Zaten bir sitede 3-4 tane page (Post değil) olur ve bunları güzel bir Gutenberg block editörle düzenleyebilirsin ve sayfa hızın 100 olur. Tema olarak dünyanın en hızlı temalarından Kadence, Blocksy vey Astra temalarını kullanabilirsin. Özellikle Kadence iyi. Ücretsiz temada bile mobilden temayı aşağı sürüklerken sticky header var.
İyi bir hosting bulmalısın. Hız önemli.
1 yazı 1k hit ve 30 yazıdan 30 k hit alınabilir mi? Alınır ama iyi bir konu bulmak lazım ve bu konuların birbiriyle alakalı konular olması da çok önem taşıyor. Farklı konularla da alınır ama biraz uğraşmak gerekir.
1 dolar domain, 150 tl bir hosting ile başlangıç yapabilirsin.