Şöyle bir şey var, bu tip büyük sitelerde moderasyon yapmak sanıldığından çok daha zor ve meşakkatlidir. Özellikle 15+ yıl forum geçmişi olan biri olarak ve 200x'li yıllarda büyük forumlarda yöneticilik yapmışlığım olduğundan şunları belirteyim;
- Reportlara bakmak
- Yönetimsel kararlar doğrultusunda forum düzenini ve işleyişini sağlamak
- Kural ihlali oluşturan konuları denetlemek
- Yapılan işlemlerle ilgili yönetim özel kategorisinde bildirimde bulunmak
- Şikayet konularına bakmak (ki buna kendisi bakmıyor olsa bile apayrı vakit, emek isteyen bir şey).
Bunlar inanılmaz vakit alır. Eğer düşündüğünüz gibi olsaydı
@Bip; bugün bana da cevap vermeye tenezzül etmezdi diye düşünüyorum ve öyle olduğunu sanmıyorum ki r10+ like listesinde
@Bip hala 1. sırada.
Açıkçası her konuya yorum yaparak insanlara yanıt ya da yardımcı olan Bip, modaretör olduktan sonra artık görünmez oldu. Bana da her şey modaretör olana kadar mıydı? Çağrısını yaptırıyor kendisi. Bu bir öz eleştiridir, böyle bir yükümlülüğü vs olduğu için kesinlikle değil.
Güzel bir tespitte bulunmuşsunuz.

Aslında takip eden olduysa bilir, özellikle sorum var kategorisinde bilgim dahilinde olan forum dışı konulara yine yardım ediyordum bir iki ay öncesine kadar. Son zamanlarda biraz rahatsızlık nedeniyle çok aktif olamadım sadece. Forumla alakalı olan konularda ise değişen tek şey bir kısmının özel mesaj alanına taşınmış olması. Buz dağının görünen yüzü bütün moderatörlerde özel mesaj alanında.

Son yorumlarım da incelenirse çoğu forumla alakalı konular.
Mükemmel bir konu. Konu sahibine teşekkür ederim.
@Bip; hocam için açılmış böyle konuları görmek güzel, şayet kendisi yardım sever ve mütevazidir şahsi görüşüm.
Teveccühünüz, teşekkür ederim sağ olun eksik olmayın
Sizi ben seversem olmaz mı
@Bip; roadrunner'daki kuşa benzetiyorum hep çok hızlı ve kullanıcı adı da benzeşiyor

'da baya iyidir sağolsun.
Sağ olun eksik olmayın kıymetli hocam