Cayma bedeli ne mantıkla istiyorlar hocam çok saçma
İnternet ya da telefon operatörleriyle yaptığınız taahhütlerde de aynı mantık mevcut. "12-24 ay kalmaya söz verirsen indirimli(!) fiyattan faydalanıyorsun" diyorlar ama bu süreden erken kapatmak istersek cayma bedeli adı altında, kullanılan süre boyunca yapılan indirimleri talep etme hakları doğuyor.
Adobe da normalde 300-400 TL yerine 185 TL talep ediyor ve 12 aylık abonelik başlatıp aylık tahsil ediyor. Erken iptal ederseniz aradaki farkı istiyor.
Büyük miktarlar değil 100 yada 160 önemli değil ancak ben aboneliği 100 ile yapmışım neden bu fiyat yükseliyor? Ve cayma bedeli 160tl üzerinden hesaplanıyor, saçmalık.
Rahatsız olduğum için iptal etmek istiyorum bu aşamada da türlü türlü oyunlar yapıyorlar, insan beziyor.
Mevcut aylık ödemeli aboneliğim varken canlı desteğe yazdım, BlackFriday kampanyasından faydalanmak istiyorum dedim, mevcut aboneliği iptal edip kampanyalı fiyattan yıllık abonelik başlattılar, yıllık ödemesini yaptım. Bu esnada tesadüfen ödeme günümde bu işlemi yaptığım için sistem otomatik önceki abonelik adına 1 aylık ödeme daha çekmiş. (Normalde kartımı sadece kullanacağım zaman internete açarım ama unutmuşum.) Yine yazdım, durumu anlattım iademi aldım.
Canlı destekten yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz. Umarım yardımcı olurlar.