TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.si yüklenen resmi örnek 1600x1600 px olarak düşündügümüz de temanın öne çıkan,sidebar, manşet vs resim otomatik boyutlandırılarak served scales images yani reismleri istenilen boyutlara tema otomatik getiriyor. Ki bu özellik google pagespeed içinde mecburi istenilen bir özelliktir. resimlerin otomatik kırpılmasını ve temanın istenilen alanına uygun bırakılmasını şiddetle tavsiye ederim...

2.si ilgili ayar olan
Ayarlar > Ortam Yüklemelerimi aylık - ve yıllık- bazda klasörlerde tut şiddetle tavsiye ederim. Yapmayanlar varsa kesinlikle bunu tiklemeli... Çünkü belli bir zaman sonra uploads klasörüne tüm resimler birikecegi için uploads klasörüne tıklayıp giremezsiniz. ya giremezsiniz ya da time out süresi uzayacagı için girmekte defalarca denemeden sonra başarılı olabilirsiniz. Bu kısım kesinlikle tik yapılmalı...
İlk kısım kişi isteğine göre yapılabilir şahsi olarak fazla görsel yerine kendim boyutlarını ayarlayıp direkt olarak ekliyorum veya genelde elementor kullandığım için istediğim şekilde boyutlandırıyorum.

2. öneri'de isteğe göre zaten o konuda ben de kararsızım