Makinemi elime aldım. Sakın yükseltmeyin.
Öncelikle sesimi bir yerlerde duyurabilmek adına burada paylaşım yapma ihtiyacı duydum. Bilgisayarına ayda - 2 ayda bir format atan biriyim. Dosyalarım genelde bulutta olur ve senkronizasyonlar üzerinden veri kaybı olmadan her seferinde sorunsuz formatlar ve devam ederim. Yine bilgisayarımı formatlayacaktım ve windows 11'i bir deneme kararı aldım. Ayarlardan yükselttim şöyle bir bakındım, problem gözükmüyordu. Bir oyun indirip girdim sorun yoktu. İş programlarını, browserı vs. yaklaşık 2-3 saat kullandım. Bir problem görmediğim için verileri silerek sıfırladım. Bunu yapınca win 10'a tek tıkla dönemeyeceğimi biliyordum. Win 11'de sevdiğim özellikler(wsl, yeni arayüz vs..) ve her yerde övülmesi sebebiyle sıfırladım. Sıfırdan bir win 11 deneyimi başladı. Her formatta yaptığım gibi driverlar kullandığım programlar oynadığım oyunun(CS:GO) kurulumunu yaptım. Aynı zamanda dual boot kali linux kullanıyorum. Win11 kurduktan sonra bir daha kali grub bootloaderı göremedim. UEFI, boot ayarları vs. herşeyi kurcaladım ama nafile. Hep win 11'i bootluyor. Kali'yi win 11 boot managerdan bootlamak dışında kaliyi bir daha göremedim. CS:GO yükledim oyun girdim oyundan attı. Cs:go da oyun içinde sebepsiz yere sık sık atıp duruyor. Chrome'da senkronizasyonları yaptım kullanıyorum Chrome sık sık çöküyor. Vscode'da kod yazıyorum ekranda değişik pixeller vs. çıkıyor render problemleri oluyor. Youtube'da bir video oynatmak istiyorum, chrome'un oh snap bellek yetersiz ekranını görüyorum. Adobe XD yüklenirken hata alıyorum yükleyemiyorum. Dosya sürükle bıraklarda donuyor. Dosya sistemi sık sık çöküyor taskbar donuyor. Çoğu programda benzer uyumsuzlukları yaşadım. Uyumluluk modunda da aynı sorunları yaşadım. Win Mail uygulamasını kullanıyorum mailler için. Gmail hesabımı ekliycem sürekli session expired hatası alıyorum. Google Meet'te toplantıdayım görüntüm sesim gitmiyor bir süre sonra. 3 günlük tarayıcı geçmişim sorunlar ve çözümleri ile alakalı. Ve bunların hepsi her formatta yaptığım işlemleri yaptığım halde oluyor. Oyunlar programlar daha yavaş açılıyor. Ve tüm bunlar eski bir pc'de değil 8gb mem i5 10. nesil cpu mx230 gpu'lu laptopumda oluyor. Herşeyin donması çökmesi düzgün çalışmamasından bıktım. Hayır madem düzgün çalışmıyor neden zırt pırt yükseltin diye bildirim gösteriyor orda burda reklamını yapıyorsun. Donmalardan çökmelerden dolayı kaç kere işim yarıda kesildi. Bir de odak odak diyip duruyorlar. Şuan makine çok geç açılıyor hiçbir şey çalışmıyorken donuyor. Çok sinirliyim şuan win10'a dönüyorum. Ama en güzeli linux ya da macos gibi duruyor. Ben düştüm bu hataya siz düşmeyin uğraşır durusunuz.