mhaber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu "Bizim sevdiğimizi sizde seveceksiniz" hastalığından bir türlü kurtulamadık. İnsanlar mecbur değil kardeşim bu kadar net. Biri de Türkler Atatürk'ü hakkedemedi yazmış. Sevmeyen sevmesin abi. Sizi ne ilgilendirir. Sizin Atatürk'ü sevmenizde aynı oranda sevmeyenleri ilgilendirmez.

Dünyanın en saçma olayıdır. Siz hiç Amerika'da "Neden Lincoln'ü sevmezsiniz" diye tartışanları duydunuz gördünüz mü? Ama Kuzey Kore'de görebilirsiniz değil mi? Seven seviyor sevmeyen sevmiyor. Yaptıkları ders kitaplarına girmiş mi girmiş. İnsanlar biliyor mu biliyor. Bırakında herkes kimi ve neyi seveceğine kendisi karar versin.

Bir insana bir şeyi ne kadar dayatırsanız o kadar nefret etmesine neden olursunuz. Tarih derslerinde Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını anlatılması hariç zorla Atatürk'ü sevdirmeye çalışmak hatta bazı noktalarda ilahlaştırmak toplumun bir kesiminin nefretine neden olmuştur. Göremiyor musunuz?

Mevcut hükümetin "Siyasal İslam" söylemi nedeniyle muhalifleri İslam'a küstürdükleri bir gerçek. Atatürk'ü ilahlaştıranlar nedeniyle bir kesimin Atatürk'ü sevmemesi ile bu mesele arasında çok fazla bir fark görmüyorum ben.

Söylediklerinize bir yandan katılıyorum fakat konu Atatürk'ün sevilip sevilmemesi değil.Konu Atatürk'ün hatırasına ve devrimlerine karşı verdikleri savaş.Siyasal İslamcıların ve Şeriatçıların elinde hep kartondan bir silah oldu Atatürk'ü sevmek zorunda değiliz cümlesi.İsteyen istediği kadar nefret edebilir sevmeyebilir ve bu illa ki ideolojik sebebli olacak diye bir şart da yoktur.Bir çok sebep olabilir.Fakat bu kişiler durduk yere nefretlerini toplu olarak belirtiyorsa ki bazı makam sahiplerinin desteğiyle beraber son 10 yıldır durmadan yapıyolar,ortada bir savaş olduğu barizdir ve biz de karşılık vermek durumundayız.Evet karşı devrimciler Atatürk'ü biz seviyoruz,siz de seveceksiniz.