suitasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Halan senden habersiz sen halandan habersiz bir işlem yapamazsın. Sen yasal olarak o evin varisisin evi halan satması için babannene sağlık raporu alması lazım daha sonra o sağlık raporu ile tapuyu kendi üzerine alması lazım ki ancak öyle satış yapabilir aksi takdir de satış yapamaz bir diğer ihtimal ise gene babannen evin satışını verebilir gene sağlık raporu şartıyla sağlık raporu dediğim akli dengesi yerinde raporu bu rapor artık bildiğin el altında düşmüş özel hastaneler parasını verince veriyorlar maalesef. Benim bildiğim bu şekilde daha önce aynı durumlarla karşılaştım ancak yasa değişmiştir yada farklı bir yöntemi vardır bunu da daha detaylı bilen arkadaş açıklayacaktır.
O durumlar ilgili belediyeye izin (onay) verebilmek için rapor alması gerekti ancak hem yaşından hem de artık konuşamadığından dolayı çoğu yer vermedi. Benim çalıştığım hastaneye getirip durumu izah edecektik ama halam bir yerden rapor almış aynı gün veraseti de almış belediyeye verebilmek için. Vekalet aldığını sanmıyorum çünkü yeğenim gittiğinde beni sorduklarını o da veraset aldığını söyledi. Hem de babannemin e-devlet şifresi ile baktığımda halama bir vekalet verdiği gözükmemekte. Az çok anladığım kadarı ile bunlar beni kandırıp yüksekten satıp bana az rakam söyleyecekler ee benim de sesim çıkmayınca kabul edecekmişim sanıyorlar. Şöyle diyeyim ev istanbul m.köy profilo yan sokağında 6 katlı bir apartmanda asansörlü v.s bana dedikleri emlakçılar 200.000 230.000 veriyormuş ben de o zaman tapu çıksın krediye uygun olsun o zaman satılsın dedim. Şuan onu bekliyoruz bakalım