Şu "Bizim sevdiğimizi sizde seveceksiniz" hastalığından bir türlü kurtulamadık. İnsanlar mecbur değil kardeşim bu kadar net. Biri de Türkler Atatürk'ü hakkedemedi yazmış. Sevmeyen sevmesin abi. Sizi ne ilgilendirir. Sizin Atatürk'ü sevmenizde aynı oranda sevmeyenleri ilgilendirmez.
Dünyanın en saçma olayıdır. Siz hiç Amerika'da "Neden Lincoln'ü sevmezsiniz" diye tartışanları duydunuz gördünüz mü? Ama Kuzey Kore'de görebilirsiniz değil mi? Seven seviyor sevmeyen sevmiyor. Yaptıkları ders kitaplarına girmiş mi girmiş. İnsanlar biliyor mu biliyor. Bırakında herkes kimi ve neyi seveceğine kendisi karar versin.
Bir insana bir şeyi ne kadar dayatırsanız o kadar nefret etmesine neden olursunuz. Tarih derslerinde Atatürk'ün bu ülke için yaptıklarını anlatılması hariç zorla Atatürk'ü sevdirmeye çalışmak hatta bazı noktalarda ilahlaştırmak toplumun bir kesiminin nefretine neden olmuştur. Göremiyor musunuz?
Mevcut hükümetin "Siyasal İslam" söylemi nedeniyle muhalifleri İslam'a küstürdükleri bir gerçek. Atatürk'ü ilahlaştıranlar nedeniyle bir kesimin Atatürk'ü sevmemesi ile bu mesele arasında çok fazla bir fark görmüyorum ben.
Kimsenin atatürkü ilahlaştırdığı yok.Heykele put diyen zihniyet ve atatürke dinsiz diyen zihniyet aynıdır.Biz kimsenin sevmesini değil saygı duymasını bekliyoruz .Atatürk bir ilah değildir.Atatürk bir dini lider de değildir ancak bazı kendini 4 4lük sanan müslüman kardeşlerim ( elhamdülillah ben de müslümanım ) atatürke dinsiz diyor ama konuştuğu dili bile onun sayesinde konuşuyor.Dinsiz bir adam diyanet başkanlığı mı kurar vs vs uzar gider .Siyasal islamcılar ve kripto müslümanlar atatürkü sevmiyor, bırak sevmeyi agıza alınmayacak kelimeler kullanıyorlar.Kimse sevmek zorunda değil ama saygı duymalı ..Bu milleti kandırmanın basit yolları Din Allah diyerek kandırmak -Vatan millet sakarya diye kandırmak vs diye örnekler devam eder..Ben ve benim gibi atatürkün ilke ve inkilaplarını benimsemiş kişiler atatürkü hiçbir zaman ilahlaştırmaz-onu kalkan olarak kullanmaz-sever ve sayar.Dinsiz olduğumuzdan değil aksine din gibi temiz bir duygunun siyaset vs kirli oyunlara alet edilmesini istemiyoruz.Ders kitaplarında zorla atatürkü sevdirmeye çalışıyorlar demişsiniz .Osmanlı padişahlarını tanıtmalarının bir sakıncası yok ama değil mi sizin için ? Bir din Allah diye milleti kandıranları tanıtsalar sakınca yok ama bir türkiye cumhuriyetinin kurucusunu zorla sevdirmeye çalışıyorlar öyle mi ? Şu an cumhuriyet düşmanları olan bazı sözde osmanlıcılar bilmiyorlar ki atatürkün bir osmanlı subayı olduğunu ve bu ülke için neler yaptığını .Daha çok yazardım da siz yine bildiğinizi okursunuz gerek yok .