1 - Büyük projeler bir süre sonra spagetti olur. Onun için kendine kabul görmüş, kullanilan bir yazılım deseni, yazılım mimarisi seçmelisin.

2 - Webapi + SPA yazmanı tavsiye ediyorum. En azından admin paneli için tercih edebilirsin, yazman daha kolay olur. Ve hızlı olur.

3 - Vaktin yoksa hiç sıfırdan yazmaya uğraşma. Açık kaynak projelerin kodlarını incele eksik kısımlarına destek ver. Mesela pazaryerleri için plugin yazabilirsin daha yararlı olur. Yazdığın plugini satabilir veya açık kaynak yapabilirsin.

4 - Yazmak istiyorum diyorsan ilk önce veritabanı tasarımı için kafa yorman gerekebilir. Sıfırdan tasarlıycam dersen.

5 - İş akışları oluştur. Kendine hedefler belirle. Zaten kod bilgin varsa zorlanmazsın, zorlanacağın kısım proje de nelerin olacağına hangi ihtiyacları karşılaşacağına karar vermen olabilir. Yazılımın sonu yok şu da olsun bu da olsun derken, zaman geçmiş belirlediğin hedeflere ulaşmamış oluyorsun.

Daha önce yapmadim ama pazaryerleri apisiyle uğraştım. Pazaryerleri apisi her biri ayrı bir şey istiyor. Kolay gelsin. Bir de api key bulmak da sıkıntılı çoğunun demosu yok vs.

kolay gelsin simdiden.