angelofcry09 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhabalar öncelikle sizin banlamaktan kastığınıza bağlı olan bir duruma göre cevap verilmesi gerekiyor eğer o kullanıcı kalıcı olarak banlanılacaksa ip adresini alıp veritabanında banlanan diye bir tabloda o ipiyi kayıt edip her girişte ipleri kontrol ettirirseniz olur ama geçiçi bir şekilde banlamaktan kastığınız ise session ile yapabilirsiniz yani $_SESSION['banned'] = true; diyerek ondan sonra banlanması istediğiniz sayfada o sessionı kontrol edersiniz eğer var ise anasayfaya yönlendirsin yani bu şekilde olur
session_start();
if(isset($_SESSION['banned']){
header("Location: anasayfa");
}else{
//kodun tamami
}
olabilir başka türlü banlamaktan bahsediyorsanız eğer detaylı PM atarsanız yardımcı olabilirim umarım cevabım sorununuzu çözmüştür iyi günler dilerim.
hocam üstünde çalıştığım site bir chat sohbet sitesi yapıyorum daha önceden birtane yapmıştım şimdi daha güzelini yapmaya çalışıyorum bu sefer çok özellikli olucak.ama ipden banlamayı hiç düşünmedim aslında ipdende banlanır ama ip numarası pclerde sürekli değişiyor ipden banladığınızda başka bir kullanıcıda o ipe sahip olursa oda banlanmış olmucakmı o var