Merhaba arkadaşlar.
Adsense uyumlu siteden gelir elde ederken vergilendirme hakkında bir kaç sorum var. Size zahmet bilgili arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
1. Sorum
Öncelikle benim şahıs şirketim hali hazırda var. Moto kuryelik yaptığım için vergi levham kurye faaliyetleri olarak açıldı. Ben adsense uyumlu siteden veya youtube'dan gelir elde etmek istiyorum. Bunun için şahıs şirketi olan vergi levhama hangi nace kodunu ekletmem gerekli ?
2. Sorum
Moto kuryelik yaptığım online satış sitesinden haftalık ücretimi alabilmek için bize Logo İşbaşı uygulaması sattılar. Biz faturalarımızı bu uygulama üzerinden kesip paramızı alıyoruz. Ben adsense uyumlu siteden ücretimi aldıktan sonra fiş veya
şu şekilde bir fatura kesemiyorum. Peki Logo İşbaşı uygulamasından bu şekilde bir fatura kesebilir miyim ? Kesebilirsem hangi ad soyad tc kimlik numarası ve adrese fatura kesmem gerekli ? Logo işbaşı ile adsense'e fatura kesen arkadaşlar, siz hangi ad soyad şirket ünvan tc kimlik vs. ye fatura kesiyorsunuz ? Faturayı keserken de yüzde kaç kdv ile kesmem gerekiyor.
3. Sorum
Gider olarak gösterebileceğim şeyler nelerdir ? Evimin benim üzerime olan internet faturası ve hosting ücreti olur mu ? veya başka neler neler adsense uyumlu site için gider gösterilebiliyor ?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.