Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu biraz ekleme yapmak istedim. Öncelikle ben yabancı bulut sunuculardan bahsettim.
Türkiye'de genelde cpu hız limitlemesi yapıldığı için ne verim alırsınız bilmiyorum. Ben site Türkçe ise Almanya server + Cloudflare tercih ederim. Siz belki Türkiye lokasyon tercih edebilirsiniz. Türkiye'de fiyatlar her nedense daha yüksek.

Tabi bulut sunucuya kuracağınız sistem de önemli Plesk Cyberpanel veya panelsiz sistem kurulabiliyor. Daha çok farklı alternatiflerde var. 1gb ramli bulut sunucuya Wordops ile 15 tane bile wordpress kurulabilir ve hitte kaldırıyor bu siteler. Siz normal blogtan bahsettiğiniz için hesaplı bir ücret ile bu sistem kaldırılabilir.

Bulut sucunuya kurulabilecek en basit sistem Plesk yapılandırması kolay. Tabi bu sistem 1gb ramli bir makinada kaç site tutar çok fazla test yapmadım ama blog siteleri kaldırabileceğini düşünüyorum. Panelli sistemler biraz fazla ram yiyor dolayısıyla en düşük 2gb ramli bir makina ile çok rahat edersiniz diye düşünüyorum. Plesk normalde ücretli sürekli trial key ile kullananlar var.

Hostingle kıyaslarsak bulut sunucu tabi daha mantıklı 200 tl her site için hostinge ödeseniz 1000 tl para yapar senelik. Aynı parayı bulut sunucuya verseniz daha iyi verim alırsınız ama dediğim gibi bu konularda hiç bilginiz yoka biraz uğraşmanız gerekecektir. Mesela Plesk basit diyorum mail yapılandırması ve bazı ayarların yapılması gerekebiliyor ya da Yandex mail hazır kullanacaksınız.

Tekrar dediğim gibi türkçe hostingler hakkında fazla bilgim yok. Bi de herşey özellik değil adam 4 cpu 8 gb ram veriyor 100 mbit hat hızı koyuyor mesela bir işe yaramıyor espirisi kalmıyor.

Bu konular biraz detaylı sizin yerinizde olsam paraya bakmam iyi bir yerden bulut sunucu kiralarım birde sunucu uzmanı birine iş veririm. Foruma cliaweb ve yalinyalniz vardı onlar size makinayı yapılandırır verir size sadece site kurmak kalır.

Hızlı siteler için iyi firmaları seçin.
linode digitalocean vultr hetzner gibi.

Dediğim gibi Türkçe hostingler veya vps vdsler hakkında yorum yapamam, kalkar kiralarsınız 2 site bile kaldırmaz sorumluluk alamam
Bir arkadaşımın (tryigit) dediğigine göre turhost ve netinternet makinaları iyiymiş. Bunlara da göz atabilirsiniz.

hetzner ile çalışmak isterseniz
https://hetzner.cloud/?ref=8Xqgh3wWS0s9
Linkten üye olduğunuz takdir de 20 euro hesabınıza tanımlanır. kendinize uygun pakedi seçebilirsiniz.
Bu detalı güzel cevabınız için teşekkür ederim.