Fatihh41 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam stok excelinizi indirmiştim bende exceli çok seven ve sürekli kullanan birisiyim ama makro da iyi değilim, elinize sağlık çok güzel olmuş

E-ticaret için de bence bu Trendyol ve Hepsiburada gibi yerlerde satanlar içinde onların aldığı komisyonları dahil edebilecek şekilde olsun yani ürün alış vs. işledi sonra satışda 100 TL ise komisyon yerine % liği yazıp hesap yapabilsin. Kargo faktörü de var bu konuda onu da işleyebiliyor olsun yani ayrı kalemlerde ne kadar komisyon Trendyola gitmiş ne kadar kargoya gitmiş vb.
Para birimi olarak TL ve döviz olsun KDV vs. girsin ürün kategorisi için otomatik hesaplarsa süper olur.
Her bir ürün veya kategori için düşük stok uyarı adeti işleyebilsin ve o stopa düştüğünde ürün bir uyarı versin, bu uyarıyı yaparken tabi ki tedarik ettiği yere göre yol veya gümrük vs artık neyse bunu işleyebilsin. Yani elinde 5 günlük stok kaldığında ürünü tedarik etme süresi de 3 gün diyelim buna göre bir hesaplama yapabilsin. (Yol vb. süreleri kendisi işleyebilir)
Ürün maliyetlerini ayrı ayrı işleyebilsin, mesela birkaç farklı alt malzeme aldı ve kendisi yaptı her bir ürün için ortalama maliyeti görebilir.
Ürün tedarik ettiği fiyata örnek %20 olarak kâr işlediğinde otomatik Trendyolda satmak için kargo ve komisyon oranını dahil ederek en düşük satması gereken tutarı görebilsin.
Kargo modülü yapılabilir, aldığı fiyatları desi/kg olarak buraya girer ve her bir ürün için ortalama en boy oranı veya desi olarak girdiğinde 1 ürün için kargo fiyatı hesaplamasını da görüp bunu kullanabilir.

Biraz karışık yazmış olabilirim ama siz işi bilen birisi olarak okuduğunuzda kafanızda canlanacaktır diye düşünüyorum.

Bunlar ilk olarak aklıma gelenler, şimdiden elinize sağlık. Bitirdikten sonra beni de konuya etiketlerseniz çok sevinirim
ben biraz daha basit ve kullanışlı düşünüyordum ama iş baya çetrefilli olacak sanırım
söylediklerinizin çoğu aklıma bir sürü fikir getirmiş oldu elimden geleni entegre edeceğim
fikirleriniz için çok teşekkür ederim