Dün bir abimin başına gelmiş, adam ürünü kapıda görmüş beğenmemiş. Direk ödemesini yapmadan geri göndermiş.
Dün avukat bürosundan mesaj gelmiş, 109,5TL ödeme yapacaksınız gibisinden. Gidip ödemiş IBAN numarasına. Yeni bir av mekanizması.
benim yaşadığımı dile getireyim hocam. ben ticaretimi düzgün yapmaya çalışıyorum paketlemem ürün tanımlarım vs. gerçeği yansıtmayan hiçbir durum olmuyor. müşteri siparişi veriyor onayını veriyor kapıda alacağına dair. mal 500 liralık gibi düşünün. ürünü teslim almıyor gerekçe olarak sunduğu gerekçe param kalmamış ya da hastayım. böyle abuk zubuk insanlar da var çoğu bilerek yapıyor. ben böyle kişiler denk geldikçe elimden geleni yapıyorum. tabii ki uğradığım zararı yansıtıyorum 109 ₺ çok yüksek bir masraf tutarı büyük ihtimalle yalan beyan.
benim 500 liralık malda ortalama 40 ₺ gibi bir zararım oluyor. ürünü aldı beğenmedi iade hakkı tabii ki olmalı. gerekirse tüketici mahkemesine başvurmalı zaten.
sizin abinizin başına gelen biraz avcılık durumu olmuş. ürün gerçekten dediğine göre dışından gördüyse beğenmemiş olabilir. sahte veya ürün tanımıyla uyuşmamış olabilir.