Aslında herkes iyi niyetli olarak yorum yazmış. Zehir konusu çok tehlikelidir özellikle örümcek ve kırkayak (veya çiyan) yanlış bir tedavi şekli geri dönülmez bir şekilde hasar bırakabilirdi. İnternette hiçbir hastalığa çözüm aramamalısınız. Örneğin covid karantinasında bende konu açtım ama birçoğumuz yaşadığı birşey oldu tecrübelerini aktarmasını istemiştim arkadaşlardan. Sizin durumunuz çok ayrı bir durum. Kırkayakların birçok çeşidi var kan tahlillerinden zehrin derecesi anlaşılabilir.
Ayrıca yanık alana dahil yoğurt sürülmez tehlikelidir, örnek olsa dahi vermeyin birisi gelir yanlış anlar. Örneğin sıcak suyla yanan deriye buz uygulanmaz (kalıcı hasar bırakır) ılık suyla rahatlatmanız gerekir. Bu bilgiyi birisi bana söylese bende uygulasam doğru mu olur. Kalp krizi geçiren birisinin tırnağına iğne batırmak kan çıkartmak hiçbir işe yaramaz ama internette muhteşem bilgi diye dolaşır.
Yanlış anlamayın lütfen buradaki birçok kişi sizin iyiliğinizi düşünüp zaman kaybetmeden hastane demiş, çok da doğru demiş.
Çok geçmiş olsun anneniz iyidir umarım.
Teşekkürler hocam birşeyi yok zaten ciddi değilmiş.Ben o yorumu doğru söylüyorsunuz hastaneye gidin diyenler olmuş ve onlara teşekkür ederim fakat birde dalga geçer gibi yazanlar olmuş hocam yok "hastaneye diye bir yer var şöyle şöyle "kinayeli yazanlar olmuş ona biraz şey oldum hocam.Zaten konuyu açar açmaz 112 yi aradık orada bir sorun yok.Umarim dediğimi anlamışsınızdır.