2019 yılında aynı yerde yaptım.

Mamak MEBS BED25 1/3/3

Temmuz sonu Ağustos başı idi. Yaz ayında yorgan ile yattık. Geceleri soğuk oluyordu. Şimdi daha da soğuktur. Angara'nın ayazı. Nizamiye ile bölük arasında uzun dik bir yol var. Yürümeyi sevmiyorsan ziyaretçi çağırma pişman olursun.

Komutanlarımız çok iyiydi. Zaten yaşça bizden küçükler genelde. O yüzden saygısızlık, gereksiz tantanalar yapmıyorlar. Telefon içeriye bir şekilde giriyor (özele gel ) Komutanlar (uzmanlar, aztekler) görmezden geliyor. Ama gözlerine de sokma derim rütbelilere denk gelmediğin sürece sıkıntı yaşamazsın.

Yemekler güzeldir. Beğenmezsen Hacı Baki'de şinitzel, köfte, tavuk sandwiç vs. yersin. Ben öyle yaptım. Yemekhanede yesem kilo alıp dönerdim. Kantinde uygun fiyatlar. Oradan da birşeyler alıp yiyebilirsin. Biz yemek işinin bug'ını son günlerde bulduk dışardan da söylemiştik.

Hamam bölüğün içinde değil. İlk birkaç gün sıra gelmez zaten. Duştan sonra dönüşte üşütmemeye bak.

Ben 15K ya 18 gün yapan şanslılardanım yaş haddinden dolayı son şansımdı. Sonda tuttu. Şimdi olsa 40k üzeri vermem imkansız. Bizim yaptığımız sistemde sadece yemin törenine hazırlıyor komutanlar. Yani hepi topu 1 saatlik tören için 15 gün eğitildik. Sağa sola dön, uygun adım yürüyüş, Harbiye marşı, MEBS marşı vs.
(ben törene de katılmadım. Bölükte yemin ettim) Yani zorlanacağın birşey olmaz sadece soğuğa dikkat et. Eğitimlerde öyle zorlu değil. Yat kalk sürün yoktu mesela. Ceza yediğimiz olmuştu ama öyle büyük cezalar değil. Rdm ler ve teslim olurken telefon yakalatanlar biraz hırpalanıyor. Bizim dönemde 1/3/5 te idi hepsi.

Kısacası zorlanacağını sanmıyorum. Şimdiden hayırlı tezkereler.