Hocam o kadar küçük tutara ve sermaye bulma vaadine siz karşılık olarak ne teklif ettiniz? Anladığım kadarıyla arkadaş sermaye bulma vaadini yerine getirememiş. Şunu8 kafanızda netleştirip aynı soruyu arkadaşa sorun; "eğer sermaye olsaydı başarılı olur muydu?" Cevap evet ise arkadaş vaadini yerine getirmediği için tamamen hatalı. Burada doğru olan (böyle tabir edicem, benim için doğrusu bu değil) harcanan miktarın geri iadesidir. Asıl yapılması gereken ise vaat yerine getirilmediği için zarar paylaşımıdır. Paylaşım ise toplam sermaye içerisinde bulunan varlığının yüzdesel karşılığı olur. Hiçbir ticaret kazan. garanti etmez ve riskleriyle gelir. Eğer 3000 yatırdığımda beni tatmin edecek ticareti garanti ediyorsa arkadaş ben ona 300 bin vereyim yarısına ortak olsun. 3000 gibi bir rakama ortaklık kabul etmeniz çok saçma olmuş. Geçmiş olsun umarım çirkinleşmeden çözer ve hayatınızda ki sorunları çözersiniz.
Ben hiçbir zaman garanti tutacak demedim daha önce satışını yaptım fena değil gibi duruyor sektör dedim ama mallar kötü çıktı bu yüzden de iş battı. Tamamen farklı ürünlerle farklı kulvarda düzgün bir sermaye ile biz devam ediyoruz.