Şu şekilde hocam benim görevim satış arkadaşın görevi sermaye bulmak idi
Satış yapıldı anca şirket kargo vs masraflarını karşıladı ilk turda ürünler satıldı buradan bir kâr elde edildi ancak 2. tur alınan ürünler elimizde patladı firma kapatmaya kadar gitti burada görevi sermaye yaratacak olan arkadaş sermayeyi bulamayıp aksine kendimiz bir sermaye oluşturduk.
Tabi bu anlaşmanın öncesinde iş batarsa yapacak bir şey yok diye de bilgi verildi sonuçta yapılan iş ticaret.
Lakin siz firmayı tasfiye etmeyip farklı bir kanaldan sermaye bulmuşsunuz yani ortaklık halen devam ediyor. Sizin de dediğiniz gibi ortaklardan biri ortaklık anlaşmasına uymamış ve bence yapılacak iki yol var.
1. Örneğin hisse paylarınız %50 olsun ve şirket değeri 10000 TL olsun arkadaşın hisse değeri 5bin TL bunu ödeyip hissesini alarak ortaklıktan çıkartırım. Benim yapacağım budur.
2. Siz ekstradan 5bin TL sermaye buldunuz ve şirket değeri 15bin TL oldu ortağınız hisse değeri 5binTL idi %hissesini %33 e düşürerek devam edilir. Benim yapmayacağım bir uygulama
Birde şunu söylemek isterim bu tarz konulara da hiç bir yasal bilgim yok sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak ben olsam ne yaparımı yazıyorum