Keşke ama Türkiye’nin ihtiyacı olan şey yeni bir siyasi iktidardan daha fazlası, bir amaç. Ayrıca kim seçilirse seçilsin, iktidarın kuracağı takım çok güçlü olmalı. Akıl gücünden bahsediyorum. Tek adam rejimi yerine alanında uzman strateji uygulayabilen kişilerden oluşmalı. Örnek veriyorum Mansur Yavaş en popüler isimlerden birisi ama Mansur Yavaş tek başına yönetmeye kalkarsa stratejik davranan bazı grupların/çetelerin içinde kalır. Türk lirası hangi siyasi parti olursa olsun devamlı değer kaybetti. Yani insanımızın emeği değer kaybetti. Günümüz Türkiyesi daha farklı çünkü insanımız tembelleşti. Yeni gelecek hükümetin ilk yapması gereken birkaç iş var. Vatana ihanet eden bütün siyasi ve bu siyasilere yakın torpil geçilen ülkeyi ipotek altına alan yandaşların yargılanması, mal varlıklarına el konulması, yapılan anlaşmaların bir şekilde sonlandırılması. (Yurtdışından büyük baskı gelecektir) Ancak hiç bir siyasi buna yanaşmaz aynısı başına geleceğini düşünür. Diğeri ise derhal üretimin arttırılması, süper kahramanlıktan vazgeçilip ulusal çıkarlar göz ardı edilmeden ABD, İsrail gibi ülkelerle anlaşma sağlanması. Tabi bu yapılırken kesinlikle 10 20 adım sonrası düşünülerek strateji izlenmeli. Anlaşmalar daha çok bilimsel alanda olmalı. ABD ile anlaşmak şundan dolayı önemli, yakın dönemde ABD, Yunanistan’a olağan üstü askeri yatırım yapıyor. Yani Türkiye’ye yaptığı yatırımı artık Yunanistan’a yapıyor. Tehlikeli bir durum çünkü ABD Türkiye’yi gözden çıkardığında ikinci bir Suriye olmanın eşiğine geliriz. Tabi baştan bu yana amaç Türkiye’yi bir süre kullanmaksa o halde Türkiye’nin halen önemli olduğunu hatırlatacak manevralar gerekir. (Bu anlaşmalar ülke kendi kendine yetecek duruma gelene kadar geçerli olacak) İsrail ise Suriye Esad rejimine karşı en önemli müttefikimiz olacak durumda. İsrail’in desteğini alırsak ABD ve peşi sıra BAE gibi ülkelerinde desteğini mutlaka alırız. Yazmak istediğim çok konu var ama saat geç oldu. Uzun lafın kısası insanımızı tembellikten konfor alanından çıkarmak ve sağlam bir takıma sahip yeni bir vatansever lider seçmek gerekiyor. İşimiz çok zor ama imkansız değil.