Herkese iyi akşamlar.
Van çıkışlı bir gezi yapmak istedim. Her şey yolunda gezdim devam ederken Van Kars ağrı sorunsuz geçtim Erzurum gelince adblue uyarısı gördüm. 1200km sonra gibi.
Araç megane 4. 2020 model. Van avis şirketinden kiralandı. 1 haftalık. 2 günü kaldı.
Erzurumda köy yolunda bir petrol ofisinde pek anlamadığım birşey yaparak mavi suyu adblue zannederek araca döktüm. Adblue yerine mavi cam suyu dökerken araba çalışmıyor idi. Bunun dışında döktükten sonra bidona baktım cam suyu. Avis şirketini aradım yanlış su koydum diye. Renault servise götürün dediler. Araç hiç çalışmadan Erzurum servise geldi pazar günü. Pazartesi sabah aradım kayıt aldılar araba tüm gün kimse dokunmamış. Salı günü tekrar gittim ben yola çıkacağım size söyledim dediğim halde zar zor aracı bugün öğlen baktılar. Ve araç 2400km sonra adblue uyarısı veriyor dediler. 10 litre full olduğu halde. Her neyse sonrasında adblue deposu değişecek beyin de beraber oluyorlar ikisi değişecek yaklaşık 15 bin lira fiyat çıktı. Ben dedim araç benşm değil araç hiçbişiyi yok ki su döktüm boşalttınız bitti gitti. O öyle olmuyor dediler sorun var hata veriyor dediler. Araba şurdan ışıklara gitse orda kalır dediler. Ben dinlemedim ödemelerini yaptım servisin gezime devam ettim. 4 saat araç gittikten sonra 2400 km uyarısı 1200 düştü. Elektrikçi götürdüm araca tablet takıp baktı hatayı silince yeniden geldiğini gördük. Bunu servisin sıfırlaması lazım yazılımı dedi. Bunu neden Erzurum bayi yapmadı ne yaptılar 2 gün araçla anlamış değilim.
Şimdi moral felan kalmadı bana kalan 15 bin lira ihaleyi ödemeyi kabul ettim tüm geziyi iptal ettim.
Aracı aldığım yere dönüyorum van da renault servise bırakacağım. Artık adblue deposu yok 1 ay sonra gelecek diyip aracı tutup bana binlerce lira zarar mı dersin. Daha farklı şeyler mi çıkacak dersin hiçbişi bilmiyorum. Moralim çok bozuk. Kimi arasam eli kolu bağlı zaten yorucu bir süreç oldu herkes yapacak birşey yok diyor.
Size de paylaşmak istedim belki aklınıza bir şey gelir. Stestliyim belki anlatamadığım kaçan birşey olabilir sorarsanız anlatırım. Şimdi vana sürmeyi deniyorum aracı. Umarım gidebilirim.