mryvz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni ev artarken eski evin fiyatının artmaması mı?
Yok siz ticaretten filan anlamıyorsunuz.
Arkadaşım ben daha yeni 9 sene borcu kalan 10 yaşında ev aldım. Geçen hafta 390bin liraya.
390bin liranın dolar karşılığını hesapla ben alırken 9,9tl idi dolar yani karşılığı 39.393 dolar yapıyor.
Şimdi 39.393 dolar kaç TL yapıyor? Dolara 12.56TL anlık 494.776TL yapıyor. Sadece 1 haftada 104bin TL zam yapıcam evin fiyatına.
Şimdi ben evime 494bin tl istesem fırsatçı mı oluyorum yoksa evin değeri sabit mi kalmış oluyor? Yoksa TL değer kaybetmiş mi oluyor?
Dolar düşseydi 8TL'ye. Eğer o zaman 494bin TL isteseydim altında birşeyler arayabilirdiniz. Ahlak fırsatçılık gibi şeyler konuşabilirdiniz.
Ama siz TL'nin değer kaybı beni ilgilendirmez derseniz hiç burada beni yormayın, mutlu mesut dünyanızdan çıkmamanızı tavsiye ederim başka da birşey demem.

Allah sonumuz hayretsin filan diyorsunuz ya dualarla temennilerle bu iş olsa hadi hep beraber dua edelim.
😂Hocam konuyu nereye çekiyorsun Allah aşkına ya. Xxx tl ye ev aldım diyorsun iyi hayırlı olsun sen bu evi tl ile aldı isen niye dolar karşılığına bakıyorsun ben onu anlamıyorum. Ön yargılı bakış açında ayrıca yanlış oldu hocam kimse kimsenin durumunu halini bilemez burada acıtasyon yapacakta değilim yani öyle söylediğin gibi mutlu mesut bir dünyam da yok. Son günlerde son aylarda herkesin genel bir sorunu var zam maliyet geçim sıkıntısı. TL nin değer kaybını önemsemeyen kim varsa onlar sayesinde geldik zaten bu durumlara.