socialize adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam biliyorum da sitemap.xml'i ekleyince keşfedilen URL sayıları arttı ondan dolayı kafam karıştı zaten. sanki doğru olan oymuş gibi hissettirdi. ondan dolayı sormak istedim
Hocam keşfedilen url sayısı mantığın yanlış. Googlebot linkler üzerinden farklı linkleri keşfeder. Sen sitemap.xml'yi eklemişsin ama 301 ile sitemap_index.xml'ye yönlendirmişsin. Yani keşfedilenler aslında sitemap_index.xml'de bulunan linklerin. Ayrıca site haritası öyle çok önemli bir seo kavramı değil. Botlar siteye girdiğinde nerede neyin olduğunu fark edebilsin diye eklenen bir yol haritası.

saitelmas37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sitemap_index.xml ve sitemap.xml
Hocam ikisininde olmasında Google Arama motoru yönünden bir sorun teşkil eder mi? İlk önce sitemap.xml yi eklemiştim ve 1. Sayfada görünmeye başlamıştı sitem. Sonra da sitemap_index.xml bunu da ekledim ve sitem Google Arama motorundan kayboldu. Acaba bununla ilgili midir bu durum. Sadece biri mi kalmalıydı ve hangisi kalmalıydı? Teşekkürler.
Sorun teşkil etmez ama site haritanız hangi linkin içindeyse o kalmalıdır. Sıralamanızı doğrudan etkilemez. İç seo kriterlerinden biridir sadece. Onlarca iç SEO kriteri var.