Konu başlığı doğru mu uyar bilmiyorum ama Türkiye de aynı şekilde kaliteli sunucu alabileceğiniz Netinternet, Turhost gibi kendi dc si olan firma var (fiyatları da bir o kadar tabi) Burada bu yaşanan farkın nedeni döviz değil. Euro bu kadar artmasına rağmen insanlar daha mantıklı görüyorsa bir sıkıntı vardır. Devletin bu duruma el atması lazım (bir tane bile yatırım görmedim) ve Almanya gibi bir ülkede kalite standartlarını anlatmaya çok gerek yok. Dünyada ekonomik olarak baktığımızda zaten Türkiye gibi bir ülkede bu kadar firmanın basit bir kazanç hesaplamayla çıkması doğal bir durum.
Aslında dürüst şekilde satış yapılsa her yerde sırf verdikleri destek için bile destekleri iyi olur ama dediğim çok firma oldu lakin her şey 1dk da alacağınız cevap değil. İsterseler 2x 10x kazansınlar yeter ki dürüst olsunlar.
Zaten deneyimli ve bilinçli bir tüketici malzemeyi nereden alacağını bilire dönüyor bu konu. Deneyimleyerek, araştırarak veya çevrenden bilgi edinerek öğrenirsin.
Diğer arkadaşların söyledikleri ise biraz saçmalamaya giriyor. Hepimiz biliyoruz bu forumda zaten direkt Almanya sunucu denince Hetzner üzerinden sanallaştırma yapıyorlar veya direkt olarak satıyorlar. Buradaki farkın sebebine Türkçe destek diyin bari. Bir hizmette böyle yapan insan her hizmette yapar ki yapıyor.
Ayrıca şimdi hatırladım burada çok büyük bir firma bile discord üzerinden bana maalesef doğru kazıklanıyorlar diye ithamlarda bulunmuştu konu başlığı yanlış olmayabilir