faikbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede artık paradan para kazanma devri bitiyor. Bundan sonra üretim yapan kazanacak bunu unutmayın. Baştaki adam oy kaybedeceğini bilmiyor mu? Peki bildiği halde neden ısrarla faiz ve döviz üzerinde duruyor?

Hic bir zaman cefa çekilmeden sefa surulmez. Suan ki politika geçmişte Almanya ve Japonya uyguladı ve üretimde teknolojide 2 super güç.

Suan Rusya ve Çin aynı politikayı uyguluyor. Onlarda ülke battı bittik diye nara atan duymadık!

Hükumet faiz arttırıp dövizi düşürüp ekonomi bitti yalanını muhalefetin dilinden almayı bilmiyor mu?

Böyle yaparsa kim kazanacak? Tabiki batı. Ucuz ithal urunler aliyorsun ama kendin zırnık uretmiyorsun. Hep dışa baglisin cari açığın yükseliyor. Borçlar her sene katlanıyor. Bu mu istediğiniz.

Eski sistemde faiz yüksek olduğu için adam sıcak döviz getirip 4,5 katını alıp gidiyordu. Yani paradan para kazanıyor gidiyor. Yüksek faizli ülkelerde adam neden fabrika açip batma riskine girsin ki?

Simdi zaman değişme zamanı. Evet zorluk çekeceğiz. Şimdiye kadar yaptık bunu biraz daha yapacağız. Emin olun baştaki adam bunu durumumuzu bizden daha iyi biliyor.

Bence üretim için projelerinizi hazirlasaniz iyi acak. Yakın zamanda düşük faiz ile kredi çekip üretim yapmak isteyeceksiniz. Belki bakarsın 0 faiz ile kredi çektirir size. Artık Turkiye'de değişim vakti.

Türkiye güçlü Türkiye. Boyun eğmez. Dışa bagliligindan kurtulmalı artık. Hersey oy için olsaydı emin olun baştaki adam bunu bile bile yapmadı. Bu sefer faizler neden yüksek diye yakinirdik.

Biz bu dönemi 60-70li yıllarda yaşamamız gerekiyordu. Ne yazık ki atağa kalkanları ya astılar ya zehirlediler.
Sizin en çok hepinizin aynı ağzı yapması yani güzel organize olmanızı beğeniyorum.
Fetöcülerle aynı maklubeye kaşık atıyorken, okyanus ötelerine selam gönderiyorken fetö terör örgütüdür noktasına geldiniz,
Dış güçler diye esip gürleyip devletin nerdeyse bütün fabrikalarını yollarını barajlarını elektrik santrallerini maden ocaklarını türk telekomunu dış güçlere sattınız,
Rahip brunson artık namus meselesidir onu asla teslim etmeyeceğiz deyip, saldılar ki arkasındakiler ortaya çıksın diye savunur hale geldiniz,
Çözüm sürecinde hdp ile kanka iken şimdi hdp ile düşman gözüküyorsunuz, (ki 2023 seçim öncesi aranıza sağlam bir dostluk bekliyorum)
Türkçülük yapmak bölücülüktür deyip (bir zamanlar) bilinen tek Türkçü partiyle ittifak yapıyorsunuz (ki kimin tarafına geçtiyse kaybettiren bu parti ile seçim öncesinde ittifakı bozacağınızı düşünüyorum)

Hadi bunları dediniz.
Başkanlık sistemi gelecek ekonomi şahlanacak dediniz sistem gelir gelmez dolar 2'ye katladı,
Şimdi de başkanlık sistemi gelecek kişi başına düşen milli geliri 10 bin dolarlara çıkartacaz demiştiniz bir baktınız ki herşey altüst oldu, bocaladınız, şimdi ya kumpas diyorsunuz ya da gelecekte zengin olacağız diye savunuyorsunuz.
Yani ne dediyseniz hep tersi oluyorken hala daha niye herşeyin doğrusunu biliyor(sunuz) modundasınız.
İşte bu partizanlıktır bu bir ülkeyi batırır.
taylandda, venezuella da, afrikada, ırak ta, iran 'da, afrika ülkelerinde, asya ülkelerinde çoğu yerde işçilik çok ucuz ve oralara iş yağmıyor hiç biri kalkınamıyorken, partizan olmayan otoriteler bu anlayış zenginlik yerine fakirlik getirir yoksulluğu artırır yapmayın etmeyin diye yalvarıyorken bir tek sizin gibi partizanlar bu bir ekonomik bağımsızlık mücadelesidir diyor.
Yani bu ülkenin gerçeklerine uzak kalarak her zaman demogojiyi en iyi yapan sizin taraf oldu. Yine güzel bir demogoji malzemesi bulmuşsunuz dış güçleri kimse yemiyor artık ekonomide bağımsızlık hamlesi diyorsunuz.

Çok değil haziran ayında aşağıdakileri derken şimdi; daha da fakirleşeceğiz üretime ya da köleliğe hazırlanın söylemine geçiş yaptınız. Ne diyelim sizin gibiler çoğunlukta olduğu için bu ülke bu ekonomik kaosu yaşıyor zaten.