Merhaba, 2019 yılında kurmuş olduğum şirkete "Yeni Girişimci" teşviki kapsamında başvuru yapmıştım ve çeşitli teşviklerden faydalanmıştım. Bu teşvikler içerisinde makina teçhizat desteği adı altında şirketime 3 adet bilgisayar almıştım. Almış olduğum bilgisayarların ücretinin %45'lik oranı KOSGEB tarafından destek kapsamında karşılandı. Bugün KOSGEB yetkilisi tarafından arandım ve almış olduğum desteğin mevzuata aykırı olduğunu bu sebepten ötürü almış olduğum desteğin faiziyle beraber tekrar ödemem gerektiğini söylediler.

Mevzuata aykırı olma sebebi: Kosgeb desteklerinden yararlanabilir yazısını aldıktan sonra listedeki ürünleri 1 yıl içerisinde almam gerektiğiymiş, ben bu bilgisayarların 2 tanesini 1.5 yıl sonra satın aldım.

Satın almadan önce defalarca KOSGEB'in atamış olduğu danışmana bunları almak için bir süre sınırlandırmasının olup olmadığını sordum. Bana her defasında bir süre sınırı yok dilediğiniz zaman alabilirsiniz dedi. Kosgeb yetkilisyle konuştuktan sonra danışmanını aradım ve durumu anlattım. Kendisi tam olarak şunu söyledi; Dalgınlığıma gelmiş olabilir kusura bakmayın??? Kusura bakmayalım da bu dalgınlığın veya denetimin eksik olmasının mağduru biz mi olacağız dediğimde kusura bakmayın devlet bu şekilde çalışır sizinde mevzuatı ve yönetmeliğin tamamını bilmeniz gerekirdi gibi bir cevap verdi.

30 gün içerisinde teşviklerin faiziyle beraber ödenmesi bekleniyor, devlette hiç para kalmamış anlaşılan. Verdiklerini almaya başlamışlar. Benzer durum yaşayan var mı?