Başarının anahtarı şu kriterlerden oluşmakta;
1- Düzenli içerik girmek: Her gün içerik gireyim ne olursa olsun mantığı gibi değil, Semrush ile analiz edilmiş, rekabet oranı düşük, ilk sayfada haber siteleri olmayan kelimeler bularak içerik girmek. Ayrıca o içeriği yine hit alabilecek alt başlıklarla desteklemek. Tabi bunları yaparken hiçbir şey rastgele olmayacak. Google trend, semrush, google arama sonucunda ki öneriler mutlaka incelenerek alt kelimeler belirlenecek.
2- Profesyonel içerik yönetimi: Rakiplerin 500 kelime içerikle ilk 10 sıra içindeyse, sen 1500 kelime yazmayacaksın. +100 kelime fazlalık iyidir ama 500 kelime de cevabı olan bir içeriği 1500 kelime de anlatmaya çalışırsan konu dışına çıkarsın hiçbir kelimende sıralama alamazsın. Yani burada ki mantık şudur; nabza göre şerbet... Bu arada, makale içinde kaç başlık kullanacağın, kaç resim kaç link kullanacağını yine ilk 10 sırada ki sitelere bakıp ona göre belirlersen yükselmen hiç zor olmayacaktır.
3- SEO denilen olay içeriden başlar. Hızlı ve temiz kodlanmış bir tema sahibi olman gerekiyor. Google robotları siteye girdikleri zaman, senin içeriğin ve tasarım sadece kodlarla görünür. Bu yüzden temiz ve hızlı bir site her zaman ön plana çıkar. Ayrıca iyi bir One Page SEO ile en azından hatalarından arınmış şekilde başlarsın.
4- Ben yazıyı yazdım geçtim mantığı bu sektörde doğru bir adım değil. Yazdığın her yazıyı bir süre sonra güncelleyeceksin, eklemeler yapacaksın. Hiç yükselemediğin yazılarda güncelleme sonrası yükselememe devam ediyorsa, ilk 5 sayfada yoksan o sayfayı silip Google'dan kaldıracaksın. Fazla makale sayısı hiçbir zaman doğru bir kriter değildir.
5- Kim ne derse desin Adsense olan sitelere Google belli noktalarda tolerans tanıyor. Adsense almayı başarırsan, hani yükselme olmazsa bile düşüşün her zaman yavaş olur.
6- Rank Math kullanmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Birde %90 üzeri puan alırsan her yazı için yükselme konusunda bir basamak daha yükselirsin. (Bu basamaklar 100 tane vardır sanırım)
7- Özgün resim kullanacaksın. Adobe stock gibi sitelerden indirdiğim resimleri ters çevir, renklerini değiştir, webp formatında kaydet ve öyle yayımla. Bütün öne çıkarılan görsel ve alt açıklamalarının tamamını doldur.
8- Her iki yazıda bir mutlaka youtube gömülü içerik ile makalelerini destekle. Hiçbir işe yaramasa bile zararı olmayacak ve kullanıcının sitende geçirdiği süre artacak.
9- Sitenin adı Akbank diyelim. Link aldığın siteler yapı kredi, garanti, finansbank gibi siteler olsun. X kategorisinde içerik üreten siteye Y kategorisinden bir yazı ve link alma. Ha işe yaramaz mı mutlaka yarar ama 10/10 hedef tutturmak başka bir şeydir, 10/5 hedef tutturup riske girmek başka bir şeydir.
Bu böyle uzar gider. Aklıma gelmeyenleri de diğer arkadaşlar tamamlar.