ReyonApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, bir firmadan e-ticaret paketi satın aldım. Kendi domaini kullanmam için A ve CNAME kaydı yapmam gerekti.

Daha önce kullandığımda domainde farklı bir özel yazılım kuruluydu ve Veridyen firmasında hostingde barınıyordu. Domain de Natro'da kayıtlı.
Veridyen Cpanel'den A ve CNAME kaydı güncelledim ama geçerli olmadı. Ben de domainin NS'lerini natroya yönlendirdim ve domain panelinden kayıtları güncelledim.

Şimdi sorum şu; A ve CNAME kaydı hizmet aldığım e-ticaret firmasına yönleniyor. NS ise natroya. Ben natrodan hosting alıp bunu sadece webmail için kullanmak istiyorum. Natro'dan hosting alıp Cpanel'den siteyi eklediğimde A ve CNAME kaydına zarar verir mi? Yani sitede e-ticaret firmasının yönlendirmesi aktifken farklı bir hostingde domaini ekleyip webmail kullanabilir miyim?
Merhaba ReyonApp,

Bir hosting hizmetinin dns sunucuları alan adına bağlı ise, yani alan adı ns kayıtları zaten hosting hizmeti aldığınız yere ait dns kayıtlarını işaret ediyor ise, yeni A veya CNAME kayıtlarınızı zaten hosting hizmeti aldığınız yerin hosting kontrol paneli üzerindeki DNS yönetimi kısmından gerçekleştirebiliyor olmanız gerekir.

Sizin diğer sorunuza gelir isek; Evet A ve CNAME kayıtları e-ticaret sisteminizi işaret etse bile webmail A kaydı hostunuzun ip adresini işaret edebilir.

İyi çalışmalar.