Asıl amacı okumak olan kişiler için büyük nimet o para hocam, okuyup işe girdikten sonra ödeyebilir. Üniversiteler bomboş gezen insanlarla dolu.
Hocam bunu da düşündüm bir insan bir mesleğe aşıksa bir şekilde bir yolunu buluyor , benim suriyeli bir arkadaşım vardı üniversitede
yemin ediyorum bütün derslere 2 kat fazla çalışıyor ve okuldan sonra kafelerde çalışıyordu azim vardı çünkü meseleği gerçekten seviyordu
bu şekilde doğal bir eleme yapmış olamaz mıyız gerçekten isteyenler bir şekilde bir yolunu bularak zaten okumadan da işinide
usta olabiliyor. üniversitede boş boş gezen tayfa verilmeyen kredi ile azaltılabilir belki.
Bu ülkede öğrencide hasta da müşteri gözüyle bakılıyor
aynen öylei belki bu yöntem müşteri gözünü değiştirebilir ?
zorunlu verilmiyor ki kredi , alan ihtiyacı varki alıyor.
ona bakarsak kredi kartı veya kredi yasak olsaydı şu an milyonlarca insan borçsuz olacaktı.
ama işte...
hayat bazen zorda kalıyorsun ve güler yüzlü biri çıkıyor kazıklı faizi süsleyip "bak burada para var ister misin" ? diye soruyorlar.
bizde isteriz diyoruz .
aynen öyle insanların mecburiyetini çok iyi kullanıyorlar, hayır alsan ne oluyor krediyi okulu bitirsen ne oluyor kabul etmek gerek
üniversitelerin kalitesi çok kötü, ailelerin oku kurar kendini düşüncesi işe yaramıyor artık 1 ünv bile yetmiyor ki. bu yola ne kadar az insanı soksak
o kadar az zaiyat veririz.