Ana siteye 3 katmanlı paravan bloglar kurmak istiyorum. Ana paravan bloglar anlaşılacağı üzere P1-P2-P3 olarak yazdım. Ana paravan bloglardan biri P1
(Alan adı belirlendi.)
için yazar arkadaşla anlaştım uzun süreli yazması için. Özgün ve okunabilir normal blog olacak ve bu ana sitenin satışıyla alakalı konulu blog olacak.
P1-P2-P3 sitelerden ilk 2 ay link çıkışı yapmayacağım. Sonradan tanıtım yazısı ve footer olarak link çıkıcam.

1- ) Merak ettiğim diğer P2 ve P3 de ana siteyle alakalı olmalı yoksa mesela haber sitesi veya teknoloji blogu vesaire olsa ana siteye faydası olur mu?.

P1-P2-P3 için 3.katman kurduğum bloglar, blogspot-wordpress-com olacak. Bu bloglara programla backlink sağlayacağım (spama düşmemesi için acele etmeden). P1-P2-P3 için sabırla manuel backlink alacağım rakip analizi sonucu çıkaracağım sitelerden.
*Seo hosting için tekliflere açığım fakat 1 haftaya alım yapacağım.

2 -) Acaba bu 3. katman blogların konusu ne olamalı? Ana siteyle alakalı olursa hepsinin zararı olabileceğini düşündüm, yanılıyorsam fikirleriniz bekliyorum.

3 -) Ana siteye şimdiden manuel backlink (edu-gob-blog) almalı mıyım? Yoksa forum tanıtım ve gerçek haber&blog sitelerden tanıtım yazıyısla mı sınırlı kalmalıyım? Zira rakip sitelerde bol bol edu-gov-blog backlinkler mevcut.