Ben zaten hemen uzman olunuyor mu demedim ki, Türkiye'de mezun olunca dedim
Alaylı olmayın ki beceriniz hep ön yargı ile karşılanmasın" demişsiniz fakat asıl önyargıyı siz "Diplomasız asla uzman olamazsınız" diyerek yapıyorsunuz. Bill Gates'in diploması var mı? Mark Zuckerberg'in diploması var mı? Reddit'in kurucusu Aaron Swartz'ın diploması var mı? Steve Jobs'un diploması var mı? Eğer "kendinizi onlarla kıyaslamayın vs derseniz yine önyargı yapmış olursunuz. Burada diplomasız bir sürü insan sayabilirim.
Bence benim demek istediğimi hala anlamak istemiyorsunuz. Evladınız var mı? Olduğunu düşünerek bir soru sormak istiyorum. Üniversite okutmayıp evde en iyi imkanları sağlamaya çalışarak mı geliştiriyorsunuz yoksa en iyi okullarda okusun diye gereken altyapıyı mı hazırlıyorsunuz? Büyük şirketlerin hepsi açtıkları yetenek programlarında öncelik olarak ön başvuru alırlar. Bundaki kısas bitirilen okullardır. Tek ölçütün okul olması ve yeteneğe bakılması ön yargıdır evet ancak okul olmadan yetenekle gelecek hedeflenmesi bu dönemde hayalciliktir. Diplomasız olarak kendi teorinizi kanıtlamaya çalıştığınız insanların öğrencilik dönemlerinin şartlarını, bireysel imkanlarını bir araştırın lütfen. Bu konuyu okuyan binlerce genç kardeşimiz var. Onları yanlışa sürüklüyorsunuz. Kendi çocuğumu okutmuyorum, evde her imkanı da sağladım derseniz amenna, saygı duyarım...
Ayrıca uzmanlık kavramını da somutlaştırmanız lazım. Kişinin bir konuyu biliyor olması ve bunu kanıtlaması mı yoksa belgelendirmesi mi uzmanlıktır? Teoride en az yüksek lisans eğitimini gözetiyor firmalar uzmanlık için...