Galericide çare tükenmez
Edit: Bu arada bu haberin ikinci el piyasasında düşüşe sebep olacağını pek sanmıyorum. Galerici Ahmet dışında Ali Veli 49 50 vatandaşlarda bayiden aldıkları sıfır arabalara yüksek fiyat çekip sarı siteye atıyor çünkü. 1 vatandaş 1 kere yaptığı için kara listeyede alınma ihtimali yok sonuçta. E daha eski modeller için konuşacak olursakda adam aldığı fiyatın altıda arabasını satmaz muhtemelen. Dolar euro yükselirken araç piyasasının düşüşe geçeceğine ihtimal vermiyorum.
Bunu yazmaya geldim ellerine sağlık. Düz vatandaş arkadaşının da eşi dostu kardeşi al sata girebilir. Mis gibi sistem. Asıl soru vergilendirme işte burada patlıyoruz. Alış satış da vergilendirme değil de yıl sonu ne aldın ne sattın ver bakalım vergisini dediğinde patlatsan (misal bizi kıskanan ülkeler gibi) ak toto kara toto o gün ortaya çıkar işte. Sonra gel hocam 10 araba al-sat yapmışsın. Hele ailecek yapmışsın hesabını bi ver mutlu olalım. Kime sattıysan ve beyan etmediyse peşine düşelim vergi kaçırma vs olmasın

deseler o zaman sistemi patlatacaklar. Şimdi bir noter satış yapmıyorsa hop başka bir notere gidiyorsun orada işlemini yapıyorlar.