Merhaba, bütün sayfaları okudum ancak web siteleri dahil mi değil mi? net olarak anlayamadım açıkçası. Bu konuda net bilgi edinebilen oldu mu? Kafamın karışmasında ki sebep şu; Her kullanıcı google üzerinden yasal olarak tek bir hesaba sahip olabilir. Yani bir adsense hesabım üzerinde hem web adsense, hemde youtube adsense gelirlerim toplanıyor. Yani bir birey olarak istesemde 2. adsensi açıp gelirlerimi bölemiyorum. Para çekerken de malum o ayrımı yapan bir sistem yok arka planda toplu olarak geliyor para. Şimdi soru şu devlet tarafı istese bile web ve youtube üzerinden gelen kazançlar nasıl ayrılacak? ki bence bu pek mümkün değil? Bu yüzden bence adsense tarafından gelen tüm gelirin aynı vergi dilimi üzerinden vergilendirilmesi web ve youtube olarak değerlendirilmemesi gerekmekte, kaldı ki uygulama gelirleri de google admob tarafında olduğu için özellikle değinilmiş.
O kadar mantıklı bir noktaya değinmişsin ki bu açıklaman zaten sorduğun sorunun cevabı herkesinde kafasındaki soruyu cevaplıyor. Doğru diyorsun hem YouTube hem Adsense için ayrı hesap açamıyorsun ve para tek bir yerden yatıyor. Burada sana YouTube gelirini ayrı olarak yatır deme şansı kimsenin yok. Dolayısıyla bu yasa web adsensi de kapsıyor. En başından beri dediğimde bu devlet bu yasayı tamamen bizim için çıkarttı.