Açıklama için teşekkür ederim üstad, vazgeçtim
Hetzner AX41 satın almalı mıyım peki?
ama 4 site olacak ve bu 4 site günde 500'e yakın haber giricek yani 24 saatte sürekli olarak cron hiç durmadan çalışacak + Hitleri inanılmaz yüksek oluyor 2-3 ay sonrasında çökmeler yaşar mıyız sitede?
https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/matrix-ax
Şöyle bir cevap vereyim.
Hetzner çok sağlam bir firma.
Tam bir fiyat performans firması.
Sadece Almanya (finlandıya ve şimdi ABD) sunucularına sahip olduğu için diğer büyük firmalara göre fiyatları çok uygun. Aynı makinaları farklı firmalarda almaya kalksanız en az 2x fiyat vermeniz gerekir.
R10'da veri merkezi olarak hetzneri kullanan çok fazla kişi var.
Şimdi bu iş hit dışında kullanılan sistemle ilgili.
Site optimizasyonu dışında sunucu optimizasyonuda var.
mesela Sizin düz siteniz var, diyelim nginx sistem kurdunuz fastcache cgi denen server tabanlı cacheleme var birde siteyi cloudflare üye yaptınız bu çift cacheleme anlamına geliyor birde obje cacheleme ediğimiz redis gibi sistemler var bunlarıda kurabilirsiniz. Ek olarak php veri tabanı sorunsuz çalışabilmesi için opcache optimizasyonu var vsvs Nereye geliyorum sizin eğer sunucunuz yapılması gerekenler ve tema optimize ise çok çok çok ucuz bir bulut sunucu ile inanılmaz hitleri tutabilirsiniz.
Size önerim @yalinyalniz dan detek alabilirsiniz bir sunucu almaya karar verirseniz kendisinden destek alın gerekli optimizasyonları yapsın kendisi bu konuda uzmandır.
@mertcangokgoz arkadaşımız hetznerde çok fazla sunucusu var diye biliyorum. Ekleme yapacaktır.
Son olarak herşey önemli herşey sunucuda bitmiyor yani Tema bile önemli tema var anlık 100 hit kaldırır tema var 1000 hit kaldırır.
Yoksa sunucu olarak hetzner ile ilgiliz bir sorun yaşamazsınız.
Optimizasyon önemli o yüzden her zaman net bişey yazmak mümkün değil.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Dipnot: Loader.io gibi siteler sayesine sitenizi test edebilirsiniz ne kadar hit kaldırır anlık istek sorgu vs..
Kolay gelsin.