Contabo'yu uzun zaman gözlemliyorum. Hiç kullanmadım.
Hobi diyebilirsiniz ama bulut sunucuları sürekli yakından profesyonel bir şekilde takip ediyorum.
Hemen olumsuz yanlarını yazayım.
Her ne kadar özellikleri çok yüksek gözükse de; network hat limit değeri 200 Mbit/s
1 GB bir dosyayı bu sunucudan indirmeye çalıştığında 43 saniye alıyor.
Aynı dosya Digitalocen'da 7.5 saniye Vultr'de 2.5 sn alıyor.
Vultr'de hat değeri 3000mb/sn filan
Az site trafiğinde yavaşlık sorunu yaşamazsınız ama çoklu eşzamanlı kullanıcı bağlanmalarında yüksek trafikte sorun olacaktır işte bu durumlarda port limitleri çok önemli.
Bu fiyata bu kadar özellikleri görünce inan biraz şaşırıyor ve aşırı yüklenmelerde cpu ne sonuç verecek gibi düşünenler vardır. Çünkü bu paketleri alan çok fazla kişi var.
Şu sayfaya bakarsanız
https://www.vpsbenchmarks.com/trials/966/endurance_runs
CPU steal siye bir kavram var bu cpu performans kaybı anlamına geliyor. Çünkü cpu sunucudaki diğer vpslerle paylaşım halidedir.
Bu degeğer contabo için ortalama 4.22 ve en yüksek %10'dur. Bu değerlerin yüksek olduğunu söylemeliyim.
İyi tarafı 8 gb ram.
Şimdi 1gb ramli bir Linodeye 10 wordpress site kurabilirsiniz tabi tamamen yüzeysel yazıyorum kıyaslama açısından. 8gb ramli bir cihaza 80 tane kurabilirsiniz.
Sonuç eğer yüksek hite sahip değilseniz sorun yaşamazsınız.
Ancak bu yüksek ram ve cpu değerleri yanıltıcı olabiliyor zaten bu cevapta bunu belirtmek istedim. Hani şöyle bir düşünceniz varsa benim hitli sitelerim var contabo alırım ucuz bir de zaten özellikleri yüksek bir ton site açarım. Bu öyle olmuyor maalesef. Siteler yavaş olur.
Benim şahsi görüşüm Linode ve Digitalocean'dan vazgeçmeyim. Vultr çok kişi tavsiye ediyor ama ben Linode fanıyım. 5 dolar verip 2-3 siteyi rahat barındırırsınız. Size maliyeti. 11x5 55x12= 660tl gelir 2-3 site için iyi bir fiyat bence bedava. Gerekli redis ve cache ayarlarını profesyonel optimizasyonları yaparsanız 1gb ramli bir sunucuda bile 2 hitli siteyi rahat barındırabilirsiniz.
Tek site için bile olsa 660+ tl yine ben normal görüyorum 55 tl aylık iş kuruyorsunuz.
Kalkıp bu bulut sunucuları Türkiyedeki çöp hostinglerle bir torbaya koymayın. Türkiyede bile gidip hostingerden bir host alsanız 1sene 300+ tl 2 sene yenileme +500lt
Dolar artıyor hosting de dünyada pahalılanmaya başladı.
Contaboda bir de ilk kurulum ücreti var 1 ay alırsanız 5 euro
ancak 6 veya 12 ay alırsanız bu ücretten yırtabiliyorsunuz birde almanya sunucuları böyle ucuz veb yabancı site açacağım diyorsanız aylık Amerika sunuculara 1.5 euro filan daha para istiyor.
Sonuç olarak ben olsam Contoba kullanmam hat değerleri zayıf.
Yabancı site için Linode veya Digitalocean kullanın Türkçe site açacaksanız Almanya sunucu lazımsa
https://hetzner.cloud/?ref=8Xqgh3wWS0s9 hetzner öneririm. Linkten üye olursanız hesabınıza 20 euro tanımlanır. Hetzner eskiden sadece Almanya ve finlandiye sunucusuna sahipti artık Amerika sunucularına da sahip. Fiyat olarak Linode ve Digital ocean'a göre 2 x ram sağlıyabiliyorsunuz ve sağlam bir Alman firması.
Hatta yabancı Amerika siteleri için Hetzner bile kullanabilir ama zaten yabancı siteden para kazanıyorsanız insan para verip en iyisini kullanmak ister o zman tabi Linode veya digitalocean.
hetzner bile Contabo'dan daha iyi olduğunu net söyleyebilirim.
Görüşlerim bu şekilde. Contabo yu kötülemiş olayım ama kötü yanlarını yazdım

Tabi kullanabilirsiniz. Sorun da yaşamazsınız ama ben takıntılı biriyim ve en iyileri kullanıyorum ve kafamda hiçbir zaman soru işareti olmasın bir bakış açısına sahip olduğum için paylaştım bunları.