turkmedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Herkese iyi geceler dilerim, bilgisayarım birden kapandı ve bu ekran gelmeye başladı. Ne denesem olmadı, güvenli modda açılmıyor. Internete dolanan cmd komutlarını denedim ama olmadı. Sistem geri yüklemede geri yükleme noktası yok. Format atmadan durumu çözmem gerek içinde önemli dosyalarım ve fotoğraflarım var yedeği yok. Lütfen bilen yardım etsin çok büyük hayır duası alır. Yarın vize sınavım var ve bunu düşünmekten uyuyamıyorum
Bir çok yöntem var esasında kurtarmak için fakat hepsi her durumda işe yaramıyor. Başlangıç dosyaları bozuldu ise, windows dvdsi - usb ile sorun çözülebiliyor. Muhtemelen bu yöntem işe yaramayabilir. Uğraşmaman için, en garanti ve hızlı çözüm, yukarıda denildiği gibi hata veren sistemin bulunduğu hdd yi sağlam bir sisteme ek olarak takıp verileri kopyalaman yönünde olacaktır. İçini açıp hdd takacak bir sistem bulamazsan, hdd external kutuları var hddyi usb ile çalıştırabileceğin, onları dene.

Şöyle bir şey de yapabilirsin, elinde farklı bir işletim sistemi var ise, win 7 -8 gibi, format atmadan windows 7-8 yükleyebilirsin. Wİndows kurulum ekranında özel bölümü seçip, format atmadan hdd içerisindeki boş alandan yeni bir birim oluşturup oraya kur. Hatta bilgisayarında D: gibi bir bölüm varsa direkt oraya kur. Sonra win7 ile sistemi açıp verileri kurtar. En son format atar temizlersin