Diploma ne işe yarıyor özetlemek gerekirse;
1- Kurumsal firmalarda en az lisans diploması tercih sebebi sebebi devlet teşvik ve vergi indirimlerinden faydalanmak için
2- Yönetici lead vb. üst pozisyonlarda mesleki lisans dereceleri" (yazılım, bilgisayar, endüstri vb. müh.) sizleri bir adım öne geçiriyor, yazılım mühendislerinin çalıştığı bir ekibe dünya çapında bir kariyeriniz yok ise alaylı olarak yönetici yada lead olabilmeniz imkansız.
3- Mühendislik bir aslına bakarsanız bir disiplin, problem çözebilme kabiliyeti özünde o disiplinde mezun olabilmiş kişilerin iş bitirebilme yeteneklerinden dolayı tercih edilirken bir adım öne çıkarlar.
Şu bir gerçek alaylı da olsanız özünde işin pratiğine bakıldığında özel sektörde oluşturduğun fayda ön planda patron kazandırdığına bakar 3 diplomalı mühendisin işini tek başına yapabiliyorsan ilkokul mezunu olsan da işi alırsın. Yakından çok iyi tanıdığım bir alaylı Java dev vardı Microsoft gibi büyük firmaların mülakatlarından sırf diploma yüzünden elenince gidip Bilgi teknolojileri lisans programı okumuştu uzaktan eğitim şeklinde ekip lideri olarak çalışıyor şuan.
Sonuçta yarattığın değer seni işe aldırıyor ama diploma bir üst seviyede yönetici ara yönetici pozisyonlarına ulaşmanı sağlayacak süreçleri hızlandırır.