Klonlamadan ziyade insanlarda genetik modifikasyonun önünün açıldığını düşünüyorum. Yöntem ve amaç ne kadar farklı olsa da Korona ve Biontech aşısı nabız yoklaması görevi gördü. Yakın zamanda genom klonlanması ile ilgili araştırma yaparken tüp bebek yönteminde genetik klonlama yapıldığını okumuştum. Bazı yöntemler ile genom rahatlıkla klonlanabiliyor.
Genetik modifikasyon bildiğiniz üzere bitkilerde uygulanıyor. Aynı zamanda deney hayvanlarında da kullanılıyor. Örneğin şeker hastalığı için araştırma yapan şirketlere doğuştan şeker hastası kobay fareler üretiliyor.
İnsan evriminin anahtarının insan genetiği modifikasyonu olduğunu düşünüyorum. Rastgele birleşmeler sonrasında meydana gelen yeni bireylerin bir kısmı Einstein zekasında olurken bir kısmı kendi işini görebilecek kadar zekaya bile sahip olamayabiliyor. Ancak devamlı daha zeki insan oluşturmak için nesiller boyunca sürecek genetik modifikasyon sonunda insanı süper zeka boyutuna taşıyacaktır. Bu süreçte çok büyük bir medeniyet sıçraması gerçekleşeceğini, uzay yolculukları gibi bir çok hayalin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Tabi insanoğlu kendi kendini yok edip yeryüzünden silinmezse.