digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
25 sene Ankarada yaşadım, askerliğimi Karsta yaptım soğuk ne demek çok iyi bilirim.
Son mesajı sana değil başkasına yazdım.
Evin her yerinde atletle gezinmek değildir ısınmak. Evin her yerinde atletle gezme lükstür rahtalıktır.
Ve komşunuz sizin lüksünüz için rahatlığınız için kombi yakmak zorunda değildir.
Termostatı olmayan eski tip bir kombi kullanıyorsunuz o yüzden 50 dereceye ayarlıyorsunuz.
Ev ısıtmak kombi ısısına göre değil, odadaki termostata göre ayarlanır.
18 derece düşük konforlu, 21 derece konforlu bir ısıtmadır.
Ama 21 derecede dahi evde atletle oturulmaz uzun kollu bir pijama ya da eşofman giyilir.
Sizin kombiyi kaç derecede yaktığınızın hiç bir önemi yok, önemli olan dışarıda havanın kaç derece olduğu ve evinizin yalıtımının ne kadar iyi olduğudur.
Normalde iyi yalıtılmış bir evde kombiyi 1 saat yüksek kapasitede mesela 60 derece ya da maksimum ısıda yakar içerisini ısıtır,
sonra düşük ısıya alırsınız ve ısı korunuyorsa uzun süre sıcaklık hissedilir.
Isı korunmuyorsa izolasyon probleminiz vardır kombiyi daha çok yakmak yerine ısının kaçtığı yerleri bulup izole etmeyi denemek gerekir.
İdeali gündüz oda sıcaklığının 21 derece civarı gece yorgan altında uyunulan saatlerde 18-19 dereceye düşmektir.
binanın izolasyon sorunu var o zaman, sözleşme bittiğinde taşınacağım hocam teşekkür ederim. Şuan burada çok fena kuru soğuk var, kar yağana kadar bu şekilde kalıcak ve hava durumunda kar yağışı görünmüyor