Ben çoğu dağıtımı kullandım fakat stabillik ve kernel uyumluluk konusunda hep yarı yolda bıraktı beni. Şuanda Debian kullanıyorum. Clean halde kurup ihtiyacım olan masaüstü ortamı ve paketleri hep native terminalde kurdum. 13 ay oldu tık yok. Uygulamak istediğim veya denemek istediğim şeyleri ilk önce vmde deniyorum sonra pc me uyguluyorum ne olur ne olmaz diye. 😁 Bi ara ubuntu 20.04 kullandım oda fena değildi.
Saf Debian çok kişi tavsiye ediyor ama ben bir türlü alışamadım nedense benim bilgisayarımda Manjaro ile iyi bir ikili oluyorlar. KDE ya da GNOME ikisi de güzel çalışıyor. Ben biraz güncelleme takıntılı bir insanım o yüzden Arch tabanlı dağıtımların güncelleme politikasını seviyorum ama işte ilk göz ağrım Ubuntu'yu da denemek istiyorum aslında ama bir ara geçtim çok fazla problemler yaşadım o da şansıma sorunlu bir sürümmüş ama işte bir kere mimlendi ilk göz ağrıma uğraşıp dönmek de istemiyorum böyle kararsız kaldım. Sanırım Linux kullanmanın en kötü yanı benim gibi insanlar için çok fazla dağıtım seçeneğinin çok fazla kafa karıştırıyor olması